Боїтеся? Правильно робите

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Ну, почалося. Сьогодні зранку поліція заявилася з обшуком до активіста «Солідарної молоді» і волонтера руху «Відсіч» Дениса Любченка. Обшук проводився як слідча дія в розслідуванні про ролик, де Зеленського збиває вантажівка. Абсурдність підстави для обшуку очевидна – ніхто не чув про обшуки у шоумена Зеленського та керівництва студії «Квартал 95» за кадри у фільмі «Слуга народу», де герой Зеленського розстрілює Верховну Раду та де він промовляє промову над могилою президента-попередника.

Такого у свої перші 100 днів не робив навіть президент Янукович, від переслідування якого свого часу ховався за кордоном чинний міністр МВС Арсен Аваков. Наразі у Любченка вилучена вся оргтехніка, слідчі знайомляться з його контактами на соцмережах і месенджерах. Зв’язку з Любченком наразі нема.

За що шпетять Любченка? Ну так це ж очевидно! Він здійснив злочин, найстрашніший з погляду нинішньої влади та тої більшості, яка її підтримує, – Любченко має переконання і демонструє свою позицію. Намети «Відсічі» стояли на Майдані та на стадіоні. Активісти «Відсічі» одні з перших почали роз’яснювати громадянам, що таке ЗЕкоманда насправді. Зрештою молодіжка «ЄС», тобто «Солідарна молодь», ударно працювала на виборах і не складає рук зараз. Вам достатньо причин для обшуку?

Хіба ви не в курсі, що підтримувати політсилу Петра Порошенка у світлу пору доби – це злочин, і покарання за нього неминуче? ЗЕпутанг Дубінський сказав нам: «Тремтіть, бандерлоги»? Це підтвердження його слів.

Якщо ж поглянути на ситуацію тверезо, то дії поліції Авакова цілковито логічні. Представник президента Зеленського у кабміні Андрій Герус уже поремствував, що зима буде важка, бо вугілля нестача, а дешевше за все його купити за схемою «Роттердам+», яку наразі намагаються подати як корупційний злочин екс-президента Порошенка. Недалека та мить, коли виборець Зеленського відкриє платіжку і відчує те саме, що відчуває добропорядний громадянин, який віддав всі свої гроші аферистові, повіривши, що той поверне їх за півгодини в утричі більшому обсягові, – і зник, зараза. А ще за кілька днів відбудеться День Незалежності, де вся країна побачить, скільки людей прийде на шоу Зеленського з парадом Бадоєва, а скільки – на Марш захисників України.

Обшук у Любченка, це:

а) спроба відволікти увагу суспільства від провалу з «корупційним шоу» по «Роттердаму+»;
б) намагання здобути доступ до чатів і профілів активіста «Відсічі» та «Солідарної молоді» з метою подальших переслідувань;
в) спроба залякати прибічників Порошенка. Мовляв, дивіться, сьогодні Любченко – завтра ви.

І знаєте? Вони правильно бояться. Бо так, ми мовчати не будемо. Так, ми брехню ЗЕкоманди розкриваємо і будемо розкривати. Так, саме партія «Європейська солідарність» і саме її лідер Петро Порошенко на сьогодні – реальна опозиція чинній владі, і рано чи пізно усім іншим політсилам (крім самих «служок» і відвертих посіпак Кремля) доведеться обирати – з ким вони?

А що до обшуку – всіх не обшукають і не заарештують. Арештувалка зламається.

Автор