А може, взагалі, Московії немає?

А може, взагалі немає Росії? Юридично. Спробуємо розібратися.

Такої держави, як Росія, немає взагалі і ніколи не було. Є РФ – Російська Федерація і в її складі є все, що завгодно, окрім Росії. Причому всі республіки РФ – в їх конституції названі державами. «Российская Федерация состоит из республик, краев, областей, городов федерального значения, автономной области, автономных округов – равноправных субъектов Российской Федерации». Республики имеет свою конституцию и законодательство».

Виходить, що є держави у татар, башкирів, удмуртів і т.д. А у росіян держави немає.

України, є офіційним членом ООН з 1945 року, РФ не є членом ООН, там все числиться за СРСР. РФ незаконно займає місце СРСР. Писульку виданої їй СНД, за якою вона представляла інтереси колишніх радянських республік не можна вважати юридично-обґрунтованою.

Не було спільної позиції держав СНД, бо на той час не існувало й самої категорії «держава СНД». Країни Балтії і Грузія не взяли участі в «делегуванні» 21 грудня 1991 р. РФ повноважень заміщати СРСР в ООН.

Читаємо:

Статут ООН Глава 5, стаття 23

Устав Организации Объединённых Наций

Глава V

Совет Безопасности

Состав

Статья 23

  1. Совет Безопасности состоит из пятнадцати Членов Организации.

Китайская Республика,

Франция,

Союз Советских Социалистических Республик,

Соединенное Королевство Великобритании Северной  Ирландии и

Соединенные Штаты Америки

являются постоянными членами Совета Безопасности.

Росія з 1991 року так і не оформила належним чином своє членство в ООН – не кажучи вже про постійне членство в Раді Безпеки. І це юридичне непорозуміння накладає вето на рішення Ради Безпеки. Для того щоб Росія замінила СРСР у Раді безпеки не знадобилося навіть рішення Генеральної асамблеї. 21 грудня 1991 року Рада глав держав СНД, нібито, ухвалила рішення щодо членства в ООН та інших міжнародних організаціях. За три дні Російська Федерація звернулася до Генерального секретаря ООН Хав’єра Переса де Куельяра з посланням про те, що членство СРСР в ООН, зокрема у Раді безпеки, «продовжується Російською Федерацією». Генсекретар, за тиждень до закінчення його каденції, узяв до уваги це послання, «висловивши думку», що воно є лише повідомленням, яке не вимагає якихось спеціальних рішень з боку самої ООН. Про згоду із ним повідомили усі члени Ради безпеки. Далі це питання не обговорювалося. Фактично нинішній статус Московії, як члена Ради безпеки ООН ґрунтується на «висловленій думці» генерального секретаря та згоді із ним членів Ради безпеки. Юридично, цього не достатньо.

Відповісти на це питання міг би Міжнародний суд ООН. Для цього слід зробити відповідний запит до нього, що має базуватися на частині 1, ст. 96 Статуту ООН. Предмет запиту: питання щодо правочинності продовження Росією членства в ООН. На підставі консультативного висновку Суду є можливою постановка питання щодо права перебування Росії у Раді Безпеки.

Сьогодні Росія є небезпечним ворогом України і світової цивілізації загалом.

Час переглянути законність підстав її членства у Раді безпеки. Юридичним інструментом тут може виступити Міжнародний суд ООН.

Україна має звернулася до суду в Гаазі щодо визнання незаконним перебування РФ в статусі постійного члена Ради Безпеки ООН. Під заголовком надаю фото будівлі Міжнародного суду ООН в Гаазі, щоби наші дипломати знали куди звертатися.

На відміну від України на Московії не проводився всенародний референдум про незалежність. У 1993 році Єльцин узурпував владу, розстрілявши Парламент і замінивши в незаконний спосіб Конституцію. Це зробило РФ взагалі нелегітимною. Передача влади від Єльцина не відповідала Конституції РФ. Немає там такого пункту: «Я втомився, я йду з влади». Згідно з Конституцією Єльцин через Думу мав призначити дострокові вибори і чекати результатів виборів президента. Міг би і почекати, адже не був недієздатним.

А може, взагалі, ані Московії ані РФ не існує? Навіть, нібито, «свою» історію вона вкрала у України. Московія усім світом визнана країною-агресором, проти неї запроваджено санкції. Вона розв’язала наймасштабніші за кількістю жертв та руйнувань бойові дії у Європі за часів Другої світової війни.

Статус члена Ради безпеки Росія використовує задля унеможливлення ухвалення резолюцій, спрямованих на припинення її війни проти України, де російські військовослужбовці і їхні найманці коять злочини проти людяності, найбільші з часів Другої світової.

Статут ООН успішно змінювався тричі – а саме у 1962, 1971 та 2005 роках. Хто заважає його змінити і зараз?

Статуту ООН Росією ніколи не підписувався та не ратифікувався. Єдиним шляхом вступу держави в ООН, крім держав засновниць (таких як СРСР або Українська РСР) згідно ч. 2 ст. 4 Статуту ООН є схвалення відповідної постанови за рекомендацією Ради Безпеки ООН, чого стосовно прийняття РФ в ООН ніколи не відбулося. Таким чином усі позадоговірні, політичні рішення 21 грудня 1991 р. щодо делегування РФ повноважень на заміщення місця СРСР в ООН суперечили на той момент чинним нормам міжнародного права. Таким чином, сьогодні РФ де-юре не може вважатися учасницею Статуту ООН, членом ООН та постійним членом Ради Безпеки ООН, але де-факто вона успішно користується усіма правами та можливостями цих трьох статусів.

Використовував статті Костянтина Матвієнка і Бориса Бабіна

Yaroslav

22 Comments on "А може, взагалі, Московії немає?"

  1. rudolf_bochkin | 21.08.2019 at 15:20 |

    СНД – теж нема https://kp.ua/politics/378972-propal-oryhynal-belovezhskoho-sohlashenyia-o-lykvydatsyy-sssr це комсомойвська прявдя, але ж… 😉

  2. Евгений О. | 21.08.2019 at 15:21 |

    Так, шановний. Цілком можливе обговорення правових підстав існування цього, к
    висловлюючись високим штілем,суб’єкта міжнародного права.
    Не маю сумнівів, що такий підхід буде зі щирим захватом сприйнятий певною, може навіть значною, кількістю європейських правознавців. Мало того, численні диспути, різноманітні аргументації незліченних трактувань означеної колізії на певний час стануть домінуючими на перших шпальтах та у багатьох говорильнях зомбоящиків.
    Та чи зупигить це об’єкт обговорення, бодай на мить?
    Чи збереже воно хоча б одне життя там, де отой об’єкт розкидав своїх “ітамнєтов” та вчора звільнених звідусюди?
    Не думаю.
    Маємо раз і назавжди взяти до уваги, та викарбувати у своїй свідомості сказане без неоднозначностей , що міжнародне право буде братись до уваги виключно у вмпадках, коли його, міжнародного права, вимоги не суперечать російським інтересам.
    Мабуть сьогодні дуже багато людей сприймають це як жарт.
    Даремно.

    • Укроп | 21.08.2019 at 23:19 |

      Але хіба неправильно розумію що річ йшла про фізичну відсутність представників рашки у ООН? І у такому випадку ніякі “вето” від них просто не можуть бути накладені?

  3. Зовнішня політика України – це парафія преЗЕдента. Зараз це ЗЕлене непороЗЕміння сушить мізки (або чим там у нього голова напхана?! наприклад, призначений поспіхом градоначальник Дементій Варламович Брудастий мав в голові якийсь особливий музичний пристрій, за що дістав прізвисько “Органчик” – і нічого!..) над іншою проблемою: як би прибрати з політичної арени свого цирку весь “порошенківський” дипкорпус, починаючи з Клімкіна?! А для того, щоб ініціювати виведення РФ з Радбезу ООН через Міжнародний суд ООН, треба мати сталеві яйця (перепрошую за мій хранцюзький), а не зелену шмарклю на їхньому місці )знов перепрошую за мій хранцюзький).

  4. Lee Mure | 21.08.2019 at 16:24 |

    Нагадало притчу/анекдот про суперечку двох монахів.
    Один іншому доводить, що нічого не існує.
    Той інший бере палицю, лупить першого по голові, так, що той падає зі сльозами, і питає: “Що, і цього не існує?”

  5. Н епатріот. | 21.08.2019 at 18:03 |

    Цьому суб’єкту(чи об’єкту) міжнародного права нас…ть на те саме міжнародне право. Крім того, маючи таких друзяк як макарон, пристаркувата фрау та несамовитий дон та ще й “кубишку” з мільярдами доларів, це утворення буде шкодити усьому людству за будь яких обставин. А друзяки будуть його підтримувати.

  6. Yaroslav | 21.08.2019 at 18:50 |

    Шановні песимісти! Навіть найдовшу дорогу пройде той, який йде.

    • Укроп | 21.08.2019 at 23:21 |

      Так! Дякую!

    • Volodymyr | 22.08.2019 at 05:29 |

      То Yaroslav | Серпень 21, 2019 at 18:50 Дякую шановний, на всі 100 згоден з Вами. Починати колись все одно треба, і чим раніше, тим краще. Може й тут Порох піймав гаву, або його оточення, що більше за все, бо не може одна Людина тримати все в голові.

  7. Я конечно не юрист, но тут в связи с опубликованными фактами, возник один вопрос. РФ провозгласила себя правопреемницей ссср, со всеми сопутствующими обязательствами – выплата долгов, и других обязательств. Если не ошибаюсь – в мире с этим согласились. Почему-то этот ньюанс, в статье отсутствует. А ведь это даёт рф право, занимать все причитающиеся ссср места и должности во всех международных структурах. Это то, что я помню – специально искать информацию было лень. Если кому интересно – могу проштудировать более досконально. Интересно другое. Почему в статье о этом ни слова?!

    • Andriy Moderator | 22.08.2019 at 17:35 |

      “РФ провозгласила себя правопреемницей ссср, … Если не ошибаюсь – в мире с этим согласились.”

      Вопрос все-равно остается. На каком основании? Ну кроме того, что “все согласились”. И точно “все”? Все-все-все?

  8. И ещё – в ООН, есть ещё Беларусь! Это из бывших республик ссср. Которая там, так же как и Украина – с момента основания.

  9. Немного покопался в Википедии, и выяснились интересные факты! Право на присутствие в ООН, получили все бывшие республики ссср! Как я и писал ранее, рф такое право перешло по наследству от совка. Кто сомневается: https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%9E%D0%B1%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D1%91%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D1%85_%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B9. Не стоит такие ляпы печатать Yaroslav!

  10. pitun.pump | 22.08.2019 at 07:06 |

    Ст. 2 Конституции РФ даёт чёткое определение, что РФ и Россия – понятия равнозначные. Так шо нехрен автору очередную всякую дичь постить, лучше делом пусть займётся.

  11. Віталій | 22.08.2019 at 07:18 |

    В більшості коментаторів відсутнє, скажімо так, бійцівське мислення. Якби такі аргументи були присутні у російської сторони, вона б це майстерно використала в інформаційних ударах. Ми ж з криками “не спрацює” відмітаємо можливість нанести інформаційний удар

    • Виталий, Вы всерьёз считаете, что из этого получится нанести информационный удар?! В статье, то ли сознательно, то ли по недомыслию – упущены многие моменты! Существенные!!! Поверьте – было-бы всё так просто, этим бы уже кто-то да воспользовался! И потом – Вы считаете, в ООН идиоты поголовно сидят?!

  12. Yaroslav | 22.08.2019 at 10:51 |

    Вибачаюся перед коментаторами, що не врахував аргументів (домислів) Московії щодо цієї ситуації. Почитайте їх докази правильності окупації Криму і Донеччини. Я навів виписку з ДІЮЧОГО Устава ООН і ніяка Вікіпедія не може перебити цього беззаперечного факту.
    Існують два рішення: капітуляція або наша перемога. Я за ПЕРЕМОГУ.

    • Право наследования СССР признавалось за РФ, но СССР признавал верховенство международного права и признавал подписанные им договоры. Компиляция каких-то республик, не признанных нигде,не признает верховенства международного права,поэтому не может быть признана наследником СССР с момента отказа признавать подписанных СССР договоров.

  13. Евфимий | 22.08.2019 at 13:28 |

    РФ не правоприемница, она продолжательница СССР!

  14. Уважаемый Yaroslav, Вы, как обычно – путаете горячее с синим!!! В соответствии с уставом ООН – в том самом ООН присутствуют все бывшие республики, бывшего ссср! Или они тоже не существуют?! Если Вы где-то прочитаете, что ВСЁ БЫВШИЕ СОВЕТСКИЕ РЕСПУБЛИКИ, присутствуют в ООН, с нарушением устава – дайте знать – мне очень любопытно!
    В комментариях никто (насколько я заметил), не обсуждал Крым или Донбасс! А тем более – капитуляцию перед рф!
    Я больше не буду читать Ваши статьи (не считаю нужным), соответственно – и не буду их комментировать. Мне Вы больше не интересны.

    • Этим правом мы все обладали и обладаем по умолчанию.

Comments are closed.