Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У США з'явився перший аеропорт, який працює тільки на енергії сонця

У США з'явився перший аеропорт, який працює тільки на енергії сонця

Четверте за величиною місто в штаті Теннессі, Чаттануга, отримало перший в США — і один з небагатьох у світі — аеропорт, що використовує виключно сонячну енергію. На реалізацію цього проекту пішло сім років та $5 млн з бюджету Федерального управління цивільної авіації.

Скромне місто Чаттануга на південному сході США з населенням не більше 200 000 чоловік на днях привернуло увагу ентузіастів чистої енергетики — місцевий аеропорт, перший в Сполучених Штатах, перейшов виключно на сонячну енергію. Аеропорт обслуговує всього десяток місцевих рейсів, але за останній рік у нього з'явилося понад 500 000 нових пасажирів.

«Це пам'ятний день для аеропорту Чаттануга, оскільки ми завершили будівництво сонячної станції та добилися важливої віхи в екологічній стійкості, — заявив директор аеропорту Террі Харт. - Наш проект надає величезні переваги для нашого міста та аеропорту. Ми пишаємося тим, що показали доцільність використання відновлюваної енергетики всім іншим аеропортам, підприємствам та нашому штату цілком. Використовуючи виключно сонячну енергію, ми також значно збільшили рентабельність аеропорту».

Сонячна станція була побудована за сім років та займає площу, рівну 16 футбольним полям. Її сукупна потужність вироблення та зберігання енергії становить 2,64 МВт, що забезпечує постійне надходження електрики навіть у хмарні дні та ночами.

Інвестиції в розмірі $5 млн повинні будуть окупитися приблизно за 20 років, а термін експлуатації сонячних панелей та іншого обладнання становить 30-40 років при регулярному обслуговуванні.

Авіація не є екологічно чистим видом транспорту, а аеропорти традиційно вважаються зоною з поганою екологією. І у світі налічується не так багато аеропортів, які споживають на 100% відновлювану енергію. Такі є в Індії, на Галапагоських островах, в Південній Африці. А чи є взагалі сенс поєднувати аеропорти та екологію? Про це Ви можете дізнатись в нашій статті: «Аеропорт та екологія: поєднати непоєднуване».

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки