Глупство та підлість суспільства

Лариса Вакульницька

Багато хто дивується, що на Порошенка, після виборів, продовжується накат і щира ненависть особливо упоротих представників простого народутм.

Дик, а чому дивуватись, адже тільки створенням образу демонічно поганого Порошенка можна виправдати те гігантське глупство і підлість, які здійснили виборці, проголосувавши двічі за чорті шо.

Зараз люблять подавати, що Порошенко був такою перехідною фігурою, представником старого політикуму. Ця теза була б варта уваги, якби замість Порошенка вибрали б щось по-справжньому передове. Натомість ми маємо відкат по всім фронтам, обнулення всіх досягнень за 5 років і повернення до тієї самої старої політики аля-Кучма.

Порошенко, не маючи навіть політичної більшості, яку йому не делегували українці в 2014-му, намагався розбудовувати Україну як національну європейську державу, визначивши необхідні напрямки, що слугують підвалинами самостійної держави: безпека, духовна незалежність, реальне місцеве самоуправління по типу європейського і економічний розвиток поза зв’язками з Росією. Розбудовувати практично з нуля, зі стану корупційно-бандитської держави з величезною часткою малоросійства при владі та зі значним фінансовим впливом.

Всі реформи наштовхувались на неймовірний спротив.

Зараз варто говорити не про помилки Пороха, а про помилки суспільства, яке зірвалось зі стану “розбудови європейської країни” в звичний стан пост-совка. Або, мабуть, вірніше говорити: так і не вийшло з летаргічного стану пост-совка, не дивлячись на настільки сильний стрес, який мав би розставити всі точки над І як війна.

Автор