Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Електросамокат Segway оснастили штучним інтелектом

Електросамокат Segway оснастили штучним інтелектом

Китайський гігант Segwey-Ninebot Group придумав, як зробити «Сегвей» популярними серед райдшерінгових компаній: автопілот позбавить від необхідності збирати кинуті електросамокати по всьому місту для їх підзарядки.

Новий роботизований самокат KickScooter T60 від Segwey-Ninebot Group був урочисто представлений на вихідних в Пекіні. У нього три колеса — два спереду та одне ззаду — і штучний інтелект, підключений через хмарний сервіс. Все це потрібно для того, щоб він рухався по маршруту без допомоги людини.

Електросамокат Segway оснастили штучним інтелектом

Ідея розробників даного транспортного засобу полягає в тому, що коли в ньому відпадає необхідність, наприклад, коли користувач прибув в пункт призначення, KickScooter T60 зможе сам спочатку знайти найближчу зарядну станцію, використовуючи GPS та мобільну мережу, а потім самостійно доїхати до неї та під'єднатися до зарядки.

«Я переконаний, що самокати замінять велосипеди в якості основного рішення для переміщення на короткі відстані. Людині властиво економити енергію в дорозі», директор Ninebot в інтерв'ю Reuters.

Публічних демонстрацій можливостей електросамоката ще не було, і до початку наступного року побачити його на дорогах не вийде. Але в компанії розповіли, що Uber та Lyft, які розширюють сферу свого впливу на сервіс оренди велосипедів та самокатів, вже висловили зацікавленість в подібних технологіях. Втім, про будь-які конкретні угоди між компаніями говорити поки рано.

Передбачувана ціна KickScooter T60 - близько $1500, що на порядок більше вартості середнього скутера. Хоча ідея розумного самоката, який самостійно повертається на заправку, здається привабливою, висока ціна може відлякати потенційних замовників — невеликі стартапи з обмеженим бюджетом.

 

 

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки