Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Літати на Flyer Kitty Hawk простіше, ніж керувати автомобілем

Літати на Flyer Kitty Hawk простіше, ніж керувати автомобілем

З кожним днем літаючі автомобілі все ближче до реальності. У стартапі Kitty Hawk стверджують, що їх Flyer не тільки простий, але й дуже надійний. І вже зовсім скоро, на цьому одномісному гідроплані, можна буде літати над водою без особливої підготовки й це простіше, ніж керувати автомобілем.

Компанія Kitty Hawk, яку очолює колишній розробник автономних автомобілів Google Себастьян Тран, повідомила, що одномісний літаючий апарат Flyer піднімався в повітря вже понад 25 000 разів. Сюди входять запуски прототипу, що нагадує мотоцикл або квадроцикл, а також нинішню версію — модель із закритою кабіною пілота.

Літати на Flyer Kitty Hawk простіше, ніж керувати автомобілем

Електричний коптер Flyer являє собою гібрид дрона та гідролітака. У рух його приводять 10 пропелерів. Машина оснащена поплавками та призначена для польотів над водою з рекомендованою швидкістю 30 км/год на висоті від одного до трьох метрів над поверхнею. Зліт та посадка вертикальні, управління здійснюється за допомогою джойстика, а максимальна швидкість - 160 км/год. Однак перш ніж розганяти до максимуму, належить доповнити систему безпеки парашутом.

Компанія обіцяє доопрацювати його системи управління до тієї міри, щоб його могла пілотувати будь-яка людина без досвіду після 15 хвилинного інструктажу.

Зараз Kitty Hawk шукає потенційних партнерів, які хотіли б надавати своїм клієнтам можливість орендувати такий апарат. Одномісний Flyer призначений в першу чергу для розважальних прогулянок в небі. Інформації про вартість та можливості придбання у відкритому доступі поки немає, але обмежене передзамовлення вже відкрите.

 

 

Flyer - не єдина модель повітряного транспорту, над якою працюють інженери Kitty Hawk. Разом з Boeing вони розробляють двомісне автономне таксі Cora. Допомога Boeing означає не тільки значні інвестиції, а й доступ до великої бази клієнтів в перспективі.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки