Новини

Ви втомилися від того, що у вас є руки і ноги, а в когось їх немає – Федина про “втому” суспільства від війни

Ви втомилися від того, що у вас є руки і ноги, а в когось їх немає – Федина про “втому” суспільства від війни

Коли   говорять, що люди втомилися від війни, нагадаю, від чого ви втомилися – від того, що у вас є руки і ноги, а в когось їх немає.

Про це у ток-шоу “Прямий ефір” заявила представник “Європейської Солідарності” Софія Федина.

“Ви знаєте, я сиджу зараз і мене просто тіпає зсередини. Тому що я знаю, що ті, хто найголосніше верещать “я не за то стояв на Майдані”, їх на Майдані не було”, – сказала Федина.

Вона наголосила, що ті, хто кричать, що “я не за то армії помагав” чи “не за то воював”, найчастіше навіть гривні на армію не дали.

“І коли у нас говорять, що люди втомилися від війни, я нагадаю, від чого ви втомилися. Ви втомилися від того, що у вас є руки і ноги, а в когось їх немає. Ви втомилися від того, що не треба кишки збирати, складати це в пакетик і потім ідентифікувати, чиє це тіло. Ви втомилися від того, що вам не треба, як багатьом батькам, шукати своїх дітей чи під Зеленопіллям, чи Іловайськом, а потім знаходити десь там в морзі з телефоном в кишені. Ну ні одна зараза не втрапила подивитися і перевірити, що є можливість знайти цю людину. Ви втомилися від того, що по вас не фігачать 120-ми. Ви зажралися! Я от так от скажу. Вибачайте – може, різко. Але зрештою сьогодні занадто добре живеться в державі, в якій іде війна”, – додала Федина.

Вона закликала звернути увагу на черги українців у супермаркетах і аеропортах і проаналізувати, наскільки погано в країні живеться.

“Подивіться на черги в аеропортах, коли люди зараз їдуть в Єгипет, Туреччину, в ті самі Мальдіви, а потім нарікають, що то ж на хліб не намажеш, от біда в державі… У нас в 14 році не мало бути держави як такої. А вона сьогодні є! І це заслуга і якісних волонтерів, і бійців, і влади, яка позиціонувала, що держава має бути. Сьогодні держава зливається. Сьогодні волонтерам, бійцям плюють в очі. Алан Бадоєв – на параді?! Мені видається, його гонорар буде більший, ніж вартість параду в тому форматі, в якому він мав бути. І я дуже хочу, щоби військові, які сьогодні стоять на фронті, знали, що є ті люди, які будуть до останнього боротися за кожного свого бійця. І є ті люди, які вдячні за те, що нас сьогодні захищають. У вас у всіх є шанс на життя тільки завдяки військовим і ветеранам. Пам’ятайте про це. Ви у величезному боргу”, – завершила Федина.

Нагадаємо, політолог Тарас Загородній заявив, що громадяни України втомились відчувати сором за неучасть у відбитті російської агресії, тому обрали Володимира Зеленського і його партію “Слуга народу”.

На Підготовчому засіданні партія “Слуга народу” не дала жодного голосу за збереження комітету у справах ветеранів.

За словами першого заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко, ліквідація комітету Ради у справах ветеранів є ідеологічною помилкою нової влади.

П’ятий президент Петро Порошенко наголосив, що ініціатива “Слуги народу” щодо скорочення Комітету у справах ветеранів – це постріл у спину армії.

Раніше громадська спілка “Рух ветеранів України” закликала не ліквідовувати комітет Верховної Ради у справах ветеранів та осіб з інвалідністю та Міністерство у справах ветеранів.

На думку ветерана АТО і громадського діяча Олександра Погребиського, позиція Офісу президента і фракції “Слуга народу” стосовно Міністерства у справах ветеранів свідчить про те, що вони їх бояться.

СЛУГИ ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ СЛУЖИТИ, ПРАГНУТЬ ПАНУВАТИ – ФРІЗ ПРО НАМІР ЛІКВІДУВАТИ КОМІТЕТ І МІНІСТЕРСТВО У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ

Раніше Фріз заявляла, що нова влада не зацікавлена у належному захисті та соціальній підтримці ветеранів.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.