Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

BMW розширює програму з бездротової зарядки електрифікованих автомобілів

BMW розширює програму з бездротової зарядки електрифікованих автомобілів

Компанія BMW оголосила про розширення пілотної програми індукційної зарядки електрифікованих автомобілів свого виробництва. Пілотна програма почалася в Німеччині у 2018 році та нещодавно розширилася та зараз охоплює вже США. Програма діє в Каліфорнії для 200 зацікавлених клієнтів, які можуть заряджати свої орендовані BMW 530e не залишаючи свого гаража за допомогою бездротової зарядки.

Індукційна зарядка дозволяє передавати електрику від джерела живлення через встановлений пристрій GroundPad на високовольтний акумулятор автомобіля без будь-яких кабелів — достатньо розташувати автомобіль над індукційною базою.

BMW розширює програму з бездротової зарядки електрифікованих автомобілів

Всі витрати, пов'язані з початковим встановленням, обслуговуванням та демонтажем зарядної панелі Ground Pad, покриваються коштом компанії BMW.

Бездротова зарядка складається зі станції індуктивної зарядки (GroundPad) та додаткового обладнання для автомобіля (CarPad), закріпленого на нижній частині корпусу. Безконтактна передача енергії між GroundPad та CarPad здійснюється на відстані близько 8 см. GroundPad генерує магнітне поле, а в CarPad індукується електричний струм, який потім заряджає акумулятор.

Зарядка має потужність 3,2 кВт, що дозволяє повністю заряджати батареї BMW 530e iPerformance приблизно за 3,5 години до 85%.

У бездротової зарядки використовується та ж технологія індуктивної зарядки, яка вже давно відома та використовується для подачі електроживлення на мобільні телефони та електричні зубні щітки. Але тепер можна також заряджати батареї в електромобілях.

BMW розширює програму з бездротової зарядки електрифікованих автомобілів

Головною перевагою є простота використання, оскільки водіям більше не потрібно підключати електромобіль до зарядки. Замість цього, як тільки автомобіль був припаркований над індуктивною зарядною станцією, слід просте натиснути кнопки та почнеться процес зарядки. Після повного зарядження акумулятора, Ground Pad автоматично відключиться.

BMW розширює програму з бездротової зарядки електрифікованих автомобілів

Під час зарядки навколишнє електромагнітне випромінювання обмежене шасі автомобіля. GroundPad постійно контролюється та буде відключений в разі виявлення сторонніх предметів між ним та підлогою електрокара.

Впровадження цієї технології дозволяє BMW Group зайняти нішу на ринку, який робить зарядку акумулятора електромобіля або гібрида ще простіше, ніж заправку автомобіля зі звичайним двигуном.

 

 

Нагадаємо, що компанія Volkswagen оголосила про старт пілотного проекту з будівництва станцій, де електромобілі можуть заряджатися без втручання людини, а замість операторів будуть використовувати роботів.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки