Новини

Надання російським “лібералам” громадянства становить загрозу для України – Чийгоз

Надання російським “лібералам” громадянства становить загрозу для України – Чийгоз

Надання громадянства України для росіян становить загрозу для країни.

Про це в інтерв’ю “Прямому” заявив новообраний народний депутат від партії “Європейська солідарність”, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

“Ми знаємо про те, що є громадяни інших країн, які на фронті воюють за свободу України. В даному випадку потрібно брати до уваги цей фактор та спрощувати процедуру надання громадянства. Але спекулювати, якщо під цим будуть відбуватись послаблення у розумінні, що ліберальні рухи та діячі будуть їхати до України – це дуже небезпечно. Необхідно не допустити цього. Ліберальність у Росії закінчуєтсья на нашому питанні. Ми можемо мати загрозу. Відвідування нашої країни та спроби реалізації медіа-проектів під виглядом висвітлення подій – це теж небезпечна тенденція. В цьому питанні потрібно буде більш детальним та обережним”, – заявив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський спростив надання громадянства України росіянам.

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям окупованого Донбасу. Після цього в “ДНР/ЛНР” були відкриті “пункти прийому документів” на отримання паспортів РФ.

1 травня Путін видав новий указ, що спрощує порядок отримання громадянства РФ для українців, що жили в Криму і на Донбасі до весни 2014 року.

А 2 серпня Путін підписав закон, що спрощує надання дозволів на тимчасове проживання та посвідок на проживання деяким категоріям іноземних громадян і осіб без громадянства.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.