Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Сервіс автономного повітряного таксі запустять в Китаї

Сервіс автономного повітряного таксі запустять в Китаї

Китайська компанія EHang почала пілотні випробування та оцінює технічні та економічні можливості першої мережі повітряних пасажирських та вантажних перевезень. Керівництво EHang хоче зрозуміти, чи виправдано використовувати невисотні гвинтові літальні апарати в міських умовах. І якщо висновки будуть позитивними — саме тут запрацює перший комерційний сервіс аеротаксі.

На початку року EHang була обрана Управлінням цивільної авіації Китаю в якості єдиної авіакомпанії для розробки автономного сервісу повітряних пасажирських перевезень. У 2019 компанія вже демонструвала в Австрії можливості свого флоту з 184 апаратів, а в минулому році проводила кілька випробувальних польотів в Гуанчжоу.

Аеротаксі EHang 216 AVV - це апарат масою 340 кг, оснащений вісьмома парами роторів та акумулятором на 17 кВт. Ціна такого безпілотника - $336 000.

Крім випробувань окремих дронів, EHang сподівається дізнатися, чи можна взагалі управляти мережею автономних літальних апаратів за допомогою центру управління, який компанія збирається розробити спільно з адміністрацією міста Гуанчжоу.

До того ж до розробки системи управління польотами, що відповідає за безпечний повітряний рух таксі над дахами міст, EHang намір співпрацювати з адміністрацією в створенні інфраструктури, необхідної для управління цією мережею. Зокрема, по мірі проведення випробувань в місті будуватимуть посадкові майданчики.

 

 

Гуанчжоу, де живе понад 15 млн чоловік — один з найбільш бурхливих китайських мегаполісів. Зараз це політичний, економічний та культурний центр усього південного Китаю. Влада зацікавлена в появі нового виду транспорту, який допоможе знизити навантаження на наземні види та краще підходить для мегаполісів, ніж будь-які більш традиційні способи переміщення, включаючи автономні автобуси та таксі.

Нагадаємо, що зараз по всьому світі велика кількість компаній працює над проектом аеротаксі. Подібні розробки ведуть NEC, Lilium, Alaka'I Technologies, Boeing і Kitty Hawk. Однак на боці китайської компанії — підтримка уряду, що безумовно дає деякі переваги.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки