За місяць почнеться наступ нової влади на українське патріотичне середовище, – Піонтковський

Існує велика загроза того, що наприкінці літа 2019 року в Україні можуть розпочатися проблеми у всіх тих, хто за президентства Петра Порошенка був на якихось адміністративних посадах, а особливо у тих, хто відповідав за протидію гібридній російській агресії. Про це свідчить підтримка Володимиром Зеленським та його командою запропонованої Андрієм Портновим “люстрації”, а також протиставлення ними себе так званій партії війни

Про це незалежний московський політолог Андрій Піонтковський, який нині проживає у Вашингтоні, заявив ввечері 27 липня в ефірі програми “Студія Захід” з Антоном Борковським на телеканалі Еспресо.TV.

“Портнов опублікував проект закону про абсолютну “люстрацію” українського політичного класу, включно аж з тими, хто обіймав посади маленького масштабу у виконавчій владі і в місцевих органах. Він дуже чітко позначив дати перебування при владі людей, яких “люструватимуть”: з 23 лютого 2014 року до 19 травня 2019 року. Дослівно, яко школяр, слово в слово цей документ повторив Зеленський. Це явно була його перша велика помилка тактична, яка викликала негайну реакцію послів Великої сімки в Києві, хоча Захід поки що дуже коректно та доброзичливо ставиться до Зеленського”, – пояснив він.

Посилаючись на слова Портнова, Піонтковський називає і той час, коли слід очікувати перших неприємностей.

“Вони не приховують своїх намірів, а Портнов розвиває далі. Він потім комментував активно свій декрет. Причому як людина обізнана, він говорить: щойно буде оновлено силові структури, наприкінці серпня розпочнуться облави, арешти, конфіскації”, – зазначив політолог.

Однак, данний законопроект, на його думку, не є “найстрашнішим”, що принесла влада Зеленського, котрого він називає “відвертим капітулянтом”.

“Найстрашніше – це основна теза його передвиборної пропаганди про те, що він бореться з “партією війни”. Він – “партія миру “, яка бореться з “партією війни”, – заявив аналітик.

При цьому Піонтковський нагадав, що Кремль оголосив “партією війни” не лише Порошенка, а “всю українську державу зазначеного періоду”.

“Тобто він (Зеленський, – ред.) повністю взяв кремлівський наратив про конфлікт в Україні. І в якості кого він тоді збирається вести перемовини з Путіним? В якості нового керівника “злочинної держави”, яка п’ять років вела проти “великої” Росії “злочинну” війну?… Він заздалегідь поставив себе в принизливу роль хлопчика для биття, – наголосив експерт. – Це абсоютно зрадницька концепція, що п’ять років Україною правила “партія війни”. Всі інші “принади” – наслідок цієї основної концепції”, – впевнений Піонтковський.

Таким чином, ситуацію, що склалася зараз в Україні, він вважає “дуже важкою”, оскільки “конституційних шляхів опору прямій російської агресії не залишилося”.-https://espreso.tv/news/2019/07/28/za_misyac_pochnetsya_nastup_novoyi_ukrayinskoyi_vlady_na_patriotychne_seredovysche_piontkovskyy

“Усі конституційні важелі влади – в руках Зеленського та Медведчука. Плюс парламент і суди, які залишилися з часів Януковича, і новий елемент – ЗМІ, які майже повністю захоплені Медведчуком і його людьми. Дуже важка ситуація, але я залишаюся оптимістом. Мені здається, що Україна в своєму політичному розвитку просунулася за ці 28 років”, – підсумував Піонтковський.

 

і