Суспільство

Долю України обговорюють без України: Порошенко попередив про тривожний прецедент на саміті G20

Долю України обговорюють без України: Порошенко попередив про тривожний прецедент на саміті G20

Принцип “Нічого про Україну без України” був порушений у перший же місяць каденції нового глави держави.

Про це лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко заявив під час виступу перед прихильниками партії у Тернополі.

Переговори президентів США Дональда Трампа та Росії Владіміра Путіна у Японії під час саміту “Великої двадцятки” відбулися без попередніх консультацій з українською стороною, і це надзвичайно тривожний прецедент, упевнений політик.

“5 років, поки я був президентом, жодні санкції з Росії не були зняті. Ніхто не наважувався без України говорити про Україну. Це була наша позиція. А зараз долю України обговорюють скрізь у світі — тільки без України! Раніше перед будь-якими контактами з Москвою наші європейські чи американські партнери обовязково координувалися зі мною. А потім детально інформували нас, як на даний момент почуваються вавки в голові у Путіна. Сьогоднішня зустріч президентів США і Росії на саміті “Великої двадцятки” в Японії — перша, перед якою ніхто так і не подзвонив до Києва. Відсутність дзвінка — це дуже і дуже тривожний сигнал”, – застеріг Порошенко.

Лідер “Європейської Солідарності” наголосив, що його партійна команда усвідомлює ризики послаблення позицій України на міжнародній арені і зробить все для того, щоб цього не допустити.  Він навів приклад членів команди “Європейської Солідарності”, делегатів  України у ПАРЄ Володимира Ар’єва, Ірини Геращенко, Марії Іонової, які гідно чинили спротив поверненню в організацію російської делегації.

“Ми маємо забезпечити захист національних інтересів України — і тому ми маємо бути в парламенті, щоб зміцнити міжнародну солідарність навколо нашої держави”, – наголосив Порошенко.

Раніше “Прямий” повідомляв, що президент США Дональд Трамп та президент Росії Володимир Путін завершили двосторонню зустріч на полях саміту G20 в японській Осаці.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.