Новини

Конгрес США відправляє делегацію для зустрічі з Зеленським

Конгрес США відправляє делегацію для зустрічі з Зеленським

Делегація з п’яти конгресменів США планує відвідати Україну в знако підтримки демократії в Європі перед лицем російської агресії.

Про це йдеться на офіційній сторінці очільника делегації та лідера більшості Палати представників США Стені Гоєра.

“Ми маємо серйозно ставитись до загроз демократії зсередини та ззовні. Ми не дозволимо російській агресії просуватись безконтрольно і ми мусимо працювати разом, щоб зміцнити наші основоположні демократичні установи”, – заявляє конгресмен.

Також конгресмени планують поспілкуватись з українськими активістами – борцями проти корупції та представниками неурядових організацій, які просувають демократію в країні.

“Делегація також обговорить надзвичайно важливі питання енергобезпеки з головою “Нафтогазу” Андрієм Коболєвим. До того ж, делегація відвідає Бабин Яр – місце масового вбивства євреїв у часи Голокосту і покладе квіти на Майдані у пам’ять про загиблих протестувальників”, – йдеться на сторінці конгресмена.

Зазначається, що делегація звернеться з чітким посланням союзникам, що Сполучені Штати віддані НАТО та принципу колективної оборони.

Нагадаємо, сенатор-республіканець від Колорадо і член Гельсінської Комісії США Корі Гарднер має намір домагатися ухвалення закону, за яким Держдепартамент США повинен буде визначити, чи підпадає Росія під визначення “держави-спонсора тероризму”.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.