В “Газпромі” заявили про готовність продовжити діючий контракт з Україною

газопровод
28 Червня 2019, 15:50

Глава “Газпрому” Олексій Міллер на прес-конференції в п’ятницю заявив, що компанія готова продовжити діючий контракт на транзит газу з Україною, передає Поштівка з посиланням на ТАСС.

Він також заявив, що Київ повинен в першу чергу думати не про продовження транзиту російського газу через територію країни, а про власне газопостачання.

“Україна повинна подумати не про транзит, а про свіє власне газопостачання”, – сказав він.

28 червня на зборах акціонерів ПАТ “Газпром” Олексій Міллер повідомив журналістам, що офіційних пропозицій від української сторони поки немає. Окремі керівники з «Нафтогазу України» озвучували пропозицію замінити транзит на так званий своп, але робили це в соцмережах, зауважив голова правління Газпрому, а до заяв в соцмережах «ми ставимося несерйозно».

Йдеться про публікацію заступника глави «Нафтогазу» Юрія Вітренка в Facebook – про те, що буде непогано, якщо «Газпром» стане передавати «Нафтогазу» певний обсяг газу на кордоні України з Росією, а той буде передавати точно такий же обсяг на кордоні України з ЄС.

Договір про транзит природного газу закінчується цього року. Однак, голова правління російської держкомпанії дав зрозуміти, що домовитися з європейськими компаніями про постачання газу Україні вийде дорожче. Навіть якщо це буде той самий російський газ, що поставляється реверсом. Російське паливо безпосередньо вийде дешевшим на чверть. Якщо ж домовитися не вдасться, настане Новий рік, а на свято «прийнято веселитися».

Нагадаємо, два тиждні тому заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль попередила Європу про прийдешню газову кризу через Росію

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!