Силовики прийшли з обшуками до Бірюкова. Партія заявила про тиск, ДБР анонсує брифінг

 

Партія екс-президента Петра Порошенка “Європейська солідарність” повідомила, що у кандидата в народні депутати від політсили Юрія Бірюкова проводять обшуки.

Про це в середу, 26 червня, повідомляє прес-служба партії.

“Обшуки у кандидата в народні депутати відомого волонтера і громадського діяча Юрія Бірюкова, які розпочалися сьогодні за відверто невмотивованим рішенням суду, партія “Європейська Солідарність” вважає цинічним політичним тиском і неприховуваним переслідуванням з політичних мотивів”, – йдеться в повідомленні.

Водночас, наразі не відомо, хто саме прийшов з обшуками до кандидата.

Зокрема, “Українській правді” інформацію про обшук відкинули у поліції, прокуратурі, СБУ, НАБУ та САП. У ДБР інформацію не підтвердили, але і не спростували.

Партія розцінює обшуки у Бірюкова “як частину реваншу, як спробу розправи над тими, хто в перших рядах допомагав Збройним силам протистояти путінській агресії”.

Бірюков був позаштатним радником Порошенка, а також радником міністра оборони Степана Полторака. Він іде у Раду від партії “ЄС” під номером 32.

Разом з тим, на офіційному сайті ДБР пресслужба відомства анонсувала сьогодні брифінг о 16:00. Спікер – директор ДБР Роман Труба особисто.

Тема: “щодо проведення обшуків за місцями проживання посадових осіб Міністерства оборони України, місцями розташування службових та офісних приміщень”.

Досудове розслідування веде Київське територіальне управління ДБР.

Як інформувала “Новинарня“, “Євросолідарність” Порошенка показала топ-50 партійного списку.

Читайте також:
Слідчі ДБР проводять обшуки в НАБУ в межах справи “Укроборонпрому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.