ГоловнаПолітика

ПЦУ заявила про спробу прихильника Філарета захопити кафедральний собор в Одесі

Священик Віталій Сеник назвав себе кліриком Київського патріархату.

ПЦУ заявила про спробу прихильника Філарета захопити кафедральний собор в Одесі
Фото: wikipedia.org

Православна церква України заявила, що прихильники почесного патріарха Філарета намагалися вночі захопити єпархіальне управління Одеської єпархії і храм Різдва Христового в Одесі.

Про це йдеться у фейсбуці єпархії.

"На підставі незаконних зборів у Володимирському соборі Києва заборонений у служінні свящ. Віталій Сеник, який тепер називає себе кліриком Київського патріархату, який, нагадаємо, офіційно ліквідовано 15 грудня 2018 року, керує спробами захоплення храму та єпархіального управління", - йдеться в заяві.

Спробу захопити єпархію зупинили, але протистояння триває.

Віталій Сеник служив у кафедральному соборі Різдва Христового на вулиці Пастера, але взимку 2019-го єпископ Одеський і Балтський Павло звільнив його і призначив настоятелем храму в селі Радісне.

Нагадаємо, 20 червня в Києві була відновлена Українська православна церква Київського патріархату на чолі з Філаретом. Разом із ним від ПЦУ відкололися два архієреї з Росії - архієпископ Білгородський і Обоянський Іоасаф (Шибаєв) і єпископ Валуйський Петро (Москальов). Того ж дня було обрано ще двох майбутніх єпископів УПЦ КП - архімандрита Андрія (Маруцака) і ієромонаха Іллю (Зеленського).

Філарет заявив, що не збирається воювати з ПЦУ за майно, але відразу після цього поскаржився на церкву в МВС.

24 червня Синод ПЦУ відсторонив Філарета від управління Київською єпархією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram