Новини

Гроші переважають принципи – українська делегація звинуватила президента ПАРЄ

Гроші переважають принципи – українська делегація звинуватила президента ПАРЄ

Українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи повідомила про негідну поведінку та порушення президентом ПАРЄ норм регламенту.

Про це у Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

“Наші дії в ПАРЄ. Перше: на політичній групі ЕРР розпочали дискусію про негідну поведінку пані президента Асамблеї. Друге. Ми з делегацію наполягли на негайній зустрічі з президенткою, на якій дуже відверто висловили протест проти порушення регламенту, неповаги до наших колег, спроби закрити рота британським депутатам, відпрацювання сценарію повернення російської делегації за будь яку ціну. Ми нагадали про чисельні порушення прав людини і резолюцій Асамбеі з боку РФ. Я нагадала про заручників і полонених, показала листи моряків з Лефортово. Всі колеги з української делегації були максимально жорсткими в оцінці руйнівних процесів в РЄ. Пані президенту було некомфортно, але в неї задача – повернути делегацію РФ за будь яку ціну. Третє. Наша делегація підготувала більше 200 поправок до цього докладу, який поглиблює політичну кризу в ПАРЄ, й руйнує організацію. Тим часом в зарі Асамблеї почалися дебати по резолюції. Ключові меседжі- треба повернути РФ і щоб РФ платила внески. Гроші переважають принципи”, – наголосила вона.

Раніше Геращенко розповіла, що під час виступу представника Франції у Парламентській асамблеї Ради Європи не було жодної згадки про Україну.

Нагадаємо, заступник голови постійної делегації Верховної ради України у Парламентській Асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський і представник української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв намагаються зірвати повернення Росії у ПАРЄ.

Як заявив голова делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв, через збільшення групи проросійських парламентарів за рахунок росту популярності в ЄС популістів і радикалів, завдання української делегації не допустити повернення Росії до ПАРЄ значно ускладнюється.

24 червня у Страсбурзі відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій можуть ухвалити резолюцію, яка призведе до повернення російської делегації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РІШЕННЯ ПАРЄ МОЖЕ ДОЗВОЛИТИ РОСІЯНАМ ОБІЙТИ ПЕРСОНАЛЬНІ САНКЦІЇ ЄС

Нагадаємо, ризики повернення Російської Федерації до Парламентської асамблеї Ради Європи занадто високі.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, але зауважила, що ПАРЄ не має забувати про порушення з боку Росії.

Також Росія планує засідати в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з депутатами від окупованого Криму і Севастополя.

Раніше Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.