Росія, разом зі своїм народом, як і будь-який пересічний аб'юзер, може щиро вважати, що любить своїх жертв. Дивною любов'ю.

Простий приклад. Я стежу за декількома туристичними грузинськими сторінками в Instagram. Вчора-позавчора деякі з них створили дописи з хештегами #mycountryisoccupiedbyrussia #russiaisoccupant. Як цікаво було спостерігати за росіянами, які ще декілька днів тому вподобували кожну світлину і розпиналися в любові до Грузії, але, щойно побачивши дописи про окупацію, починали сипати погрозами і прокльонами.

Варто сказати, що спочатку мені трапився на очі бот, що бігав від акаунту до акаунту, копіюючи власні коментарі про те, що Росія — «освободітєль», а Грузії варто було б подякувати їй за власне існування.

5d10e387309ad.jpg

Потім під однією з публікацій, до нього приєдналася жіночка, яка не розуміла, де саме Росія окупувала Грузію. Своє нерозуміння вона аргументувала тим, що Росія не платить пенсії на окупованих територіях. Ну, їй здається це логічним.

5d10e4e0a9f43.jpg


От. Ну, а завершував бот свої перепалки з грузинами у властивій для «освободітєлєй» манері:

5d10e58655530.jpg

Ну, але на те він і бот, щоб сіяти ненависть, публікуючи однакові коментарі під різними публікаціями. Робота у нього така.

Аж тут подібною публікацією на одній з туристичних сторінок обурилися цілком звичайні росіяни, які до того були пристрасними фанами сторінки. Свій «праведний» гнів вони вихлюпнули на адміна «миролюбними» заявами про те, що це всього лише політика, а грузини піддалися на брудну провокацію, зауважили, що їм — грузинам — має бути соромно за такі публікації і взагалі «вот теперь останетесь без российских туристов».

5d10e6e077fe1.jpg

5d10e6f25d9f1.jpg

А все, що вони насправді мали написати, можна втулити лише в один вислів: «Люблю тебе, моя жертвочко. Доки ти писок не відкриваєш.» Зробили б вже це своїм гаслом.

https://www.facebook.com/kavun.gala/posts/30485571...

Архівні світлини в Instagram: @unrukraina

Освітній історичний проект в Telegram: @unrukraine