Новини

Рішення ПАРЄ може дозволити росіянам обійти персональні санкції ЄС: литовський депутат назвав ризики

Рішення ПАРЄ може дозволити росіянам обійти персональні санкції ЄС: литовський депутат назвав ризики

24 червня на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі будуть голосувати за резолюцію, яка не тільки відкриє шлях до одностороннього повернення російської делегації до ПАРЄ, а і дозволить деяким російським депутатам обійти санкції ЄС.

Про це заявив литовський депутат Емануеліс Зінгеріс на своїй сторінці у Facebook.

“Виходить, що 4 з 18 членів нової російської делегації (Ігор Лебедєв, Леонід Калашников, Світлана Сергеєва та Леонід Слуцький) підпадають під персональні санкції ЄС щодо агресії Росії проти України – заборона на вʼїзд до ЄС (не стосується міжнародних організацій). Очевидно, що Росія намагається використовувати ПАРЄ, щоб обійти ці персональні санкції ЄС”, – написав Зінгеріс.

Депутат нагадав, що Росія не виконала жодної резолюції ПАРЄ щодо ситуації в Україні, і не лише не дотримується Мінських угод, але й продовжує агресивну поведінку щодо України.

“Тому дуже важливо, щоб члени ПАРЄ залишалися принциповими і не підтримували резолюцію, яка дозволила б російській делегації повернутися до ПАРЄ. В іншому випадку це не тільки підірвало б авторитет цієї організації, але й стало б додатковим аргументом для того, щоб Росія прагнула скасувати санкції ЄС”, – зазначив Зінгеріс.

Нагадаємо, ризики повернення Російської Федерації до Парламентської асамблеї Ради Європи занадто високі.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, але зауважила, що ПАРЄ не має забувати про порушення з боку Росії.

Нагадаємо, Росія планує засідати в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з депутатами від окупованого Криму і Севастополя.

Раніше Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.