18 червня наша доблесна Адміністрація президента зробила нечуване та неймовірно інноваційне – провела обговорення стосовно створення проекту концепції «Держава у смартфоні».

І там було все.. і запровадження електронних послуг, і електронної ідентифікації, і відкритих даних, і навіть реформи державних реєстрів.

Але якби все було так чудово, то це не була б Адміністрація Зеленського. Бо весь прикол в тому, що це…

(барабанний дріб)

ВЖЕ ПРАЦЮЄ!

ХА-ХА-ХА!

8 листопада 2017 року, розпорядженням злочинної влади № 797-р була ухвалена двоетапна концепція розвитку електронної демократії в Україні, яку спільно з нашим урядом та іноземними партнерами розробляли найкращі спеціалісти у цій сфері.

Тобто АП пішла обговорювати створення проекту, який реалізується в Україні вже півтора роки. І уявляєте, там вже досконально прописані механізми впровадження реалізації електронних послуг, ідентифікації, відкритих даних і реформ держустанов. Більш того, у нас вже працює більшість з цих речей, потрібно тільки зайти на Урядовий портал у розділ електронних послуг.

У нас запрацював єдиний портал відкритих даних, який увійшов до єдиного європейського порталу даних, відкрились Центри надання адміністративних послуг з загальною системою баз даних «Вулик», розроблена система електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ 2.0), а Державне агентство з питань електронного урядування почало працювати над створенням загальнодержавної систему електронної ідентифікації.

Крім того, розроблена платформа соціально важливих ІТ-проектів у сфері електронної демократії та відкритих даних — EGAP Accelerator.

Та багато чого іншого.

Але, звісно, це так круто, що Адміністрація президента взялась за обговорення початку роботи у цьому напрямку.