Пт. Апр 19th, 2024

Підтримувати здоров’я і фігуру в тонусі допоможе корисна, правильно приготована їжа, збагачена вітамінами і мінералами. Занурившись в питання дієтології, ви зможете зрозуміти, яка вона здорова їжа, як харчуватися, з якою частотою і якими продуктами, щоб зайві кілограми не повернулися. Швидше звикнути до нового способу життя і налагодити раціон вам допоможуть наші лінійки харчування, розроблені спеціально для бажаючих схуднути, і для всіх, хто хоче підтримувати себе у формі.

Питання здорового харчування

Збалансований здоровий раціон передбачає різноманітність продуктів, щоб організм отримував якомога більше корисних речовин, особливо, якщо мова йде про схуднення. Для цього ми рекомендуємо продумати вам меню на тиждень, включивши в нього різні салати, безалкогольні вітамінні напої, м’ясні страви, гарніри з круп, макаронів і коренеплодів. Як приклад ви можете використовувати програми харчування «Fit», «Vega», «Daily» або ж спробувати одну з них, щоб полегшити собі завдання і швидше звикнути до нового раціону. Якщо ж ви вирішили готувати самостійно, то необхідно враховувати кілька невід’ємних правил здорової їжі.

Способи приготування

Продукти зберігають максимальну кількість корисних речовин, якщо їх правильно приготувати:

  • Відварити у воді або молоці;
  • Приготувати на пару, згасити;
  • Запекти без додавання жиру і інших соусів;
  • Приготувати на грилі;
  • Запекти на сковороді без додавання рослинного масла.

Найшкідливіший спосіб приготування їжі обсмажування у великій кількості масла. По-перше, в кілька разів підвищується калорійність продукту. По-друге, смажені страви дратують слизову і провокують надмірне виділення шлункового соку, який пошкоджує слизову.

Калорійність

Здорова їжа і те, яка вона повинна бути, залежить від ваших цілей. Так, в добу людині з мінімальною фізичною активністю досить близько 1800-2100 ккал. При наявності сильного надмірної ваги калорійність необхідно знизити в середньому на 500 ккал, щоб запустити процес спалювання жирів. У наших дієтичних раціонах енергетична цінність страв коливається від 1200 ккал до 1500 ккал. Чим більше надлишкова вага, тим менше калорій ви повинні споживати.

Читайте також:  Стоматологічна клініка Amel Dental Clinic

Облік БЖУ (білків, жирів, вуглеводів)

Співвідношення нутрієнтів у тих, що худнуть людей знаходиться на другому місці за важливістю після калорійності раціону. Перш за все, слід знизити кількість складних вуглеводів до 100 г на добу, зрівнявши їх з білками, і відмовитися від солодощів, які провокують утворення жирових відкладень. Жири у вигляді горіхів, насіння, рослинного масла можуть становити близько 50 г на добу. Вони зроблять страви ситними, смачними і корисними, збагативши їх жирними кислотами Омега-3 і Омега-6.

Регулярність прийому їжі

При схудненні і неправильної дієті почуття голоду постійний супутник. Уникнути неприємних наслідків можна, якщо харчуватися раціонально не менше п’яти разів на день з рівними проміжками часу (не більше 3-4 годин). Останній прийом їжі повинен відбутися за 2 години до сну, незалежно від того, у скільки ви плануєте лягти. Це дозволить вам налагодити травлення і забути про голод.

обсяг порцій

Дієтичний раціон для зниження ваги передбачає невеликі порції по 150-300 г. У першій половині дня ми рекомендуємо вживати переважно вуглеводи і білки, а ввечері білки з зеленню і овочами. Три основні прийоми (сніданок, обід і вечеря) можуть бути по 250 г. Для другого сніданку і полудня досить порції на 150 м

питний режим

Крім фруктових, овочевих соків і різних видів чаю, не забувайте пити багато чистої питної води (близько 2,5 літрів), щоб налагодити обмінні процеси організму і підтримувати водно-сольовий баланс.

Здорове харчування в сукупності зі спортивними навантаженнями дозволить вам добитися не тільки стрункість фігури, але і пружності шкіри. Аеробіка, стретчинг, пілатес, плавання будь-які активні види спорту ідеально підійдуть для схуднення і допоможуть швидше досягти заповітної мети!

Читайте також:  Пластичний Хірург Левицький Роман - відгуки по отопластиці + відео

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *