У Холодному Яру монастир РПЦ ллє нечистоти під меморіал загиблим героям 93-ї бригади. ВІДЕО

 

Московська церква продовжує саботувати пам’ятник загиблим воїнам-“холодноярцям” із 93-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Про це у вівторок, 18 червня, інформує прес-служба 93 омбр та закликає суспільним розголосом припинити вандалізм з боку чернецтва РПЦ.

Конфлікт відбувається навколо меморіалу в Холодному Яру, біля села Медведівка Чигиринського району Черкаської області.

“Якщо раніше московська церква, в особі ігумені Мотронинського монастиря, гидила нам словесно та подекуди бюрократично, то тепер же гидення набуло цілком матеріального характеру”, – обурються українські армійці.

“Справа в тому, що ігуменя УПЦ МП наказала зливати каналізаційні нечистоти з монастиря у яр буквально поряд з меморіалом загиблим воїнам нашої бригади”, – зазначать у прес-службі 93-ї бригади, яка носить почесне найменування “Холодий Яр”.

Відповідне відео поширив на своїй сторінці у соцмережі директор Медведівського краєзнавчого музею Богдан Легоняк.

Як інформувала “Новинарня“, у Холодному Ярі відкрили пам’ятний знак загиблим воїнам 93-ї ОМБр. Скульптуру встановлено обабіч польової дороги поруч зі знаменитим Мотриним монастирем у Холодному Яру, відомим із часів Коліївщини. Зараз він належить Російській православній церкві в Україні.

Читайте також:
“Проходь, б***, АТОшник”: у Дніпрі маршрутник образив бійця 93-ї бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна