У Парижі Зеленський назвав українських жінок “брендом”

 

Президент України Володимир Зеленський під час свого першого візиту до Парижа дозволив собі сексистське висловлювання щодо українських жінок.

Так, під час відвідування найбільшого в світі кампусу стартапів Station F в понеділок, 17 червня, у столиці Франції Зеленський заявив, що в Україні “дуже красиві люди, особливо жінки“, а також додав, що це залишається “нашим брендом“.

“Завжди було уявлення у всіх на світі, що Україна — це, насамперед, сільське господарство, шахти, металурги, а туристи завжди говорили, що в Україні дуже красиво, дуже смачно і дуже красиві люди, особливо жінки. Так, це все є , і воно залишається нашим брендом, але є й інші цифри, які говорять про те, що IT-індустрія, IT-технології та компанії дуже швидко розвиваються в Україні”, — цитує Зеленського видання “Інтерфакс-Україна”.

Нагадаємо, раніше зі схожим висловлюванням осоромився екс-президент України Віктор Янукович.

“Для того, щоби включити Україну, я хочу сказати — досить того, щоби подивитися на неї своїми власними очима тоді, коли почнуть квітнути каштани в Києві. І коли почнеться тепло і в містах українських почнуть роздягатися жінки — побачите таку красу, це дуже чудово “, — зазначив Янукович 28 січня 2011 року під час виступу на економічному форумі у Давосі.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно лідер партії “Слуга народу” Дмитро Разумков порівняв парламент із “такою собі дівчиною”. Говорячи про розпуск Верховної Ради України він заявив: “На зґвалтування йти точно не варто, та й “дівчина” так собі”.

Згодом Разумков попросив вибачення за цей вислів.

Читайте також:
Зеленський після зустрічі з Макроном: Для миру потрібне бажання обох сторін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна