Третій Рейх працював над розробкою новітньої зброї

Третій Рейх працював над розробкою новітньої зброї, яка могла би перевершити військову техніку й обладання всього світу. Однак, що саме хімічили нацисти, довгий час лишалося за сімома замками. Та всі таємниці рано чи пізно розкриваються. 

Більша частина цього суперзброї перебувала в стадії розробки або була проведена в таких малих кількостях, що не зуміла вплинути на хід війни.

Horten Ho IX – експериментальний реактивний літак, що розробляється в Німеччині братами Хортен в роки Другої світової війни по програмі, що отримала народну назву «1000-1000-1000» (літак несе бомбове навантаження 1000 кг на відстань 1000 кілометрів зі швидкістю 1000 км /г).

В нацистській Німеччині проводилися дослідження передових технологій реактивних двигунів, ракетної техніки та розробки експериментальних “літаючих дисків”.

Існують свідчення спостережень НЛО під час Другої світової війни, особливо відомі як Foo Fighters, перший прототип літака розроблений, для знищення повітряних суден противника за допомогою електромагнітного впливу. Дана технологія схожа на електромагнітний імпульс сучасного  озброєння.

Ранніше науково-популярні твердження існування нацистських літаючих тарілок з’явилися в статтях італійської газети Il Giornale d’Italia на початку 1950-х років. Автор цих статей професор Джузеппе Белуччо, італійський вчений і колишній міністр національної економіки уряду Муссоліні стверджував, що “види літаючих тарілок були розроблені і створені в Німеччині та Італії ще в 1942 році”.

Белуччо також висловив думку, що “деякі держави мають таку техніку дисками і використовують її для вивчення”.

У 1953 році, коли Авре Канада оголосила, що вона створює VZ-9-AV Avrocar, дискові реактивні аероплани з розрахунковою швидкістю 2400 км /г, німецький інженер Георгій Кляйн стверджує, що такі конструкції були розроблені у Німеччині.

Є першим в світі «літаючим крилом» на реактивній тязі. Перший його політ відбувся 1 березня 1944 року. Всього ж було виготовлено шість примірників, але в повітря піднімалися лише два.

 

Horten Ho IX входить в рейтинг найдивніших літаків часів Другої світової війни.

 

Багато з них значно випереджали час, ну а інші абсолютно не піддавалися здоровому глузду. Дивлячись на технічні рішення тих часів, які розглядали вчені, які стоять на службі у Гітлера, починаєш розуміти загальний підхід Третього рейху до справи: вивчайте все, що вам спаде на думку. Лише б це дозволило знищити якомога більше людей.

 

Гітлер до самого кінця був стурбований створенням свого секретного вундерваффе. Ще трохи, і Третій Рейх міг би навіть обзавестися власною Зіркою смерті.

І це не вигадки і не перебільшення. Так відомо, що вогнева міць сухопутного крейсера Landkreuzer P. 1500 Monster в перспективі була просто неймовірною.

Landkreuzer P. 1000 «Ratte» ( «Щур») – позначення надважкого танка масою близько 1000 тонн, який розроблявся в Німеччині в 1942-1943 роках під керівництвом інженера-конструктора Едварда Гротте.

 

У 1942 році даний проект був схвалений Адольфом Гітлером, проте через відсутність технологій і обладнання для виробництва, програма була скасована на початку 1943 року з ініціативи Альберта Шпеєра.

 

В результаті не був побудований навіть прототип танка, довжина якого за кресленнями становила б 39 метрів, ширина – 14 метрів, висота – 11 м.

Landkreuzer P. 1000 «Ratte»

Дора – залізнична гармата калібром 802 мм, яка використовувалася під час штурму Севастополя в 1942 році і придушенні Варшавського повстання у вересні – жовтні 1944 року. Розробка проекту почалася в кінці 1930-х років на вимогу Адольфа Гітлера.

У 1941 р фірмою «Крупп» після випробувань було побудовано перше знаряддя, назване «Дора», в честь дружини головного конструктора. У тому ж році створено другий – «Товстий Густав».

У зібраному вигляді «Дора» важила близько 1350 тонн, вона могла стріляти зі стовбура довжиною 30 метрів, снарядами вагою 7 тонн, на відстань 47 кілометрів.

Розмір кратерів після вибуху її снаряда становив 10 метрів в діаметрі і стільки ж в глибину. Гармата також була здатна пробивати армований бетон товщиною 9 метрів. У березні 1945 року «Дора» була підірвана.

Дора:

Фау-3 ( «багатоніжка», «Працьовита Лізхен») – многокаморное артилерійську гармату, що було створене наприкінці Другої світової війни з метою зруйнувати Лондон і тим самим помститися за нальоти союзної авіації на Німеччину.

Проте 6 липня 1944 року, коли знаряддя вже було практично готове, три британських бомбардувальника прорвалися через німецькі ППО і пошкодили Фау-3.

 

Гарматний комплекс постраждав настільки, що вже не підлягав відновленню. Дане знаряддя становила в довжину 124 м, вага – 76 тонн. Воно мало калібр 150 мм, і мало скорострільністю до 300 пострілів на годину. Маса снаряда становила 140 кг.

FX-1400 – німецька радіокерована авіаційна бомба часів Другої світової війни. Є першою в світі високоточною зброєю. Бомба розроблялася з 1938 року в Німеччині і використовувалася з 1942 року для знищення сильно броньованих цілей, таких як важкі крейсери та лінкори.

Основна ідея проекту полягала в тому, що FX -1400 скидалася бомбардувальником з висоти 6000-4000 м на відстані близько 5 км від мети, що дозволяло літаку, знаходиться поза досяжністю зенітного вогню противника.

Всього було випущено близько 1400 бомб, в тому числі і пробних моделей. Її довжина становила 3,26 м, маса – 4570 кг.

 

Фау-2 – перша в світі балістична ракета, розроблена німецьким конструктором Вернером фон Брауном. Була прийнята на озброєння Німеччини в кінці Другої світової війни.

 

Перший її пуск відбувся в березні 1942 року. Перший бойовий пуск – 8 вересня 1944 року. Всього було вироблено близько 4000 одиниць.

Бойових пусків ракети – 3225 в основному за програмними цілями у Франції, Великобританії і Бельгії. На цьому фото зображена руйнівна сила Фау-2 в Лондоні.

Максимальна швидкість польоту ракети Фау-2 становила до 1,7 км / с, дальність польоту досягала 320 км. Довжина ракети – 14,3 м.

Німець Вернер фон Браун (крайній праворуч) серед американських вчених-ракетників.

Panzerkampfwagen VIII «Maus». Німецький надважкий танк, сконструйований між 1942-1945 роками Фердинандом Порше. Є найважчим танком (188,9 тонни), з усіх коли-небудь побудованих.

Всього було вироблено два примірника, жоден участі в боях не брав.

У світі зберігся тільки один Маус, зібраний з частин обох примірників, який нині зберігається в бронетанковому музеї в Кубинці, Московська область, РФ.

Panzerkampfwagen VIII «Maus»:

Panzerkampfwagen VIII «Maus»:

Підводні човни типу XXI – серія німецьких дизельно-електричних підводних човнів часів Другої світової.

Через пізнє надходження на службу вони не вплинули на хід війни, проте аж до середини 50-х років мали значний вплив на все післявоєнне підводне суднобудування.

У період з 1943 по 1945 рік у водах Гамбурга, Бремена і Данцига в процесі будови знаходилося 118 човнів даного типу. У бойових діях взяли участь тільки дві.

Підводні човни типу XXI

Messerschmitt Me.262 «Schwalbe» ( «ластівка») – багатофункціональний німецький реактивний літак часів Другої світової війни.

Є першим серійним реактивним винищувачем в історії.

Його проектування почалося в 1938 році. Був введений в експлуатацію в червні 1944 і на той час багато в чому перевершував традиційні літаки.

Наприклад, його швидкість становила понад 800 км / год, що на 150-300 км / год перевищувало швидкість найшвидших винищувачів і бомбардувальників.

Всього було вироблено 1433 «ластівки».

Сонячне знаряддя (Sun gun) – теоретична орбітальна зброя. У 1929 році німецький фізик Герман Оберт розробив план створення космічної станції, що складається з 100-метрових дзеркал, які використовувалися б для відображення сонячного світла, і фокусували його на ворожій техніці або на будь-якому іншому об’єкті на Землі.

Пізніше, під час Другої світової війни, група німецьких вчених на артилерійських полігонах в Хіллерслебене початку створення суперзброї, яка могла би використовувати енергію сонця. Так зване «сонячне знаряддя», яке теоретично було б частиною космічної станції, знаходиться на висоті 8,200 км над поверхнею Землі.

Вчені підрахували, що величезний відбивач, виконаний з натрію, площею в 9 квадратних кілометрів, міг виробляти достатню кількість зосереджена тепла, для того щоб спалити ціле місто.-https://artefact.org.ua/history/sekretna-zbroya-natsistiv-proekti-tretogo-reyhu-yaki-mogli-zminiti-hid-viyni-foto-video.html

На допиті в Сполучених Штатах, німецькі вчені стверджували, що сонячна гармата могла бути завершена протягом наступних 50-100 років.

MIXADVERT