Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

NASA офіційно відкриває МКС для туристів та бізнесменів

NASA офіційно відкриває МКС для туристів та бізнесменів

Організація офіційно оголосила про рішення не тільки допустити на Міжнародну космічну станцію широке коло осіб без спеціальної підготовки, а й дозволити їм реалізовувати там свої проекти. Причому, мова йде вже не про науку, а про комерцію та маркетинг.

«Американські інновації та стартапи допоможуть побудувати успішне комерційне середовище на навколоземній орбіті», йдеться в новій заяві NASA.

Туристи на МКС ніколи не були великою екзотикою — тут заради особистих вражень побували вже сім чоловік, не кажучи про численні запрошених співробітників космічних програм різних країн. Але тепер в NASA хочуть прибрати головний бар'єр — строгий критерій відбору та підготовки візитерів. Замість цього, охочим потрібно буде тільки довести, що для їхнього проекту дійсно вкрай важлива середа з мікрогравітації на тривалий час, якої не можна досягти на Землі.

Головне завдання — заробити за допомогою МКС грошей для нових проектів NASA та дати заробити іншим. Одна доба перебування туристів та бізнесменів на станції обійдеться у $35 000, плюс витрати на доставлення на МКС та повернення на Землю. У ці гроші входить харчування та доступ до обладнання, яке належить NASA.

Одним з каменів спотикання для реалізації задуму може стати вимога Пентагону відмовитися від співпраці з Росією при роботі в космосі. У такому випадку літати на МКС туристам доведеться на ракетах SpaceX, а компанія Bigelow Aerospace вже готова розробити програму вояжів для чотирьох осіб одночасно. NASA не приховує, що потребує і в фінансах, і в імпульсі для розвитку власних ракет-носіїв. І комерціалізація американського сектора МКС допоможе різко наростити обсяги інвестицій та досліджень, щоб до 2024 року знову висадити людей на Місяці — так само з комерційними цілями.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки