Не “95-й квартал”, а 95-та бригада. Партія Порошенка назвала першу двадцятку списку

оновлено

На з’їзді партії “Європейська солідарність”, який відбувається в неділю, 9 червня, у Києві, було оприлюднено першу двадцятку списку для участі в дострокових парламентських виборах.

“Якщо хтось шукає кадри в “95-му кварталі”, то ми – в 95-й бригаді”, – заявив екс-президент Петро Порошенко, який відкривав зібрання.

Порошенко очолив список “ЄС”. Наступним він вивів на сцену “учасника трьох революцій” Андрія Парубія, голову Верховної Ради, екс-командира “Самооборони Майдану”.

“У парламенті на противагу медведчукам має бути українська сила, – сказав Андрій Парубій у своєму виступі. – Як каже мій побратим, не можна залишати в кімнаті без нагляду дітей із сірниками. Там мають бути і дорослі, які будуть приймати відповідальні рішення й обороняти країну”.

Четвертим у списку став легендарний колишній комбриг 95-ї десантно-штурмової бригади, учасник легенарного рейду по тилам сепаратистів, командувач ДШВ, Герой України генерал-лейтенант Михайло Забродський. Він нагадав, що 95 – “це номер бригади, а не лише шоу, в яком віднедавна пропонують зніматися всій країні”.

Замкнула п’ятірку Софія Федина, українська співачка і телеведуча, волонтерка, політолог-міжнародник, викладачка Львівського національного університету, кандидат політичних наук (міжнародні відносини та дипломатична служба).

Петро Порошенко вивіз на сцену на візку Яну Зінкевич – ветеранку, волонтерку, засновницю батальйону “Госпітальєри”, сьомий номер списку “ЄС”, яка пообіцяла захищати в Раді інклюзивність та людей з інвалідністю

Перша десятка списку “ЄС”

1. Петро Порошенко

2. Андрій Парубій

3. Ірина Геращенко

4. Михайло Забродський

5. Софія Федина

6. Мустафа Джемілєв (почесний голова Меджлісу кримських татар)

7. Яна Зінкевич (23 роки, волонтерка, засновник та керівник медичного батальйону “Госпітальєри УДА (раніше – ДУК ПС)

8. Олег Синютка (екс-голова Львівської ОДА, 2014-2019 рр.)

9. Ахтем Чийгоз (заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, політв’язень в окупованому Криму 2015-2017 рр.)

10. Іванна Климпуш-Цинцадзе (віце-прем’єр-міністр з питань євроатлантичної інтеграції)




Як інформувала “Новинарня“, партія “Блок Петра Порошенка “Солідарність” провела ребрендинг і обрала екс-президента головою на з’їзді 31 травня.

Читайте також:
Вакарчук назвав кандидатів від партії “Голос”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна