Антимонопольний комітет зірвав ремонт скандальної Миколаївської траси Н-14

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Незважаючи на виділені з держбюджету понад 1,1 млрд гривень, дорогу Н-14 не ремонтують, а провести торги до завершення будівельного сезону дорожники не встигнуть.

Адміністративна колегія АМКУ розпорядилася скасувати тендер на капітальний ремонт за скаргою компанії «Полтавабудцентр», пише Апостроф з посиланням на сайт системи публічних закупівель Prozorro.

– Тендер на ремонт 37 км дороги був оголошений в кінці лютого. З п’яти учасників торгів замовник робіт Служба автомобільних доріг в Миколаївській області дискваліфікувала трьох: ТОВ «Альтіс-Констракшн», ТОВ «Автомагістраль-Південь» і ПП «Полтавабудцентр». Останнє підприємство, що належить скандальному бізнесмену Араік Амірханяну, оскаржило в АМКУ допуск до аукціону пропозицій ТОВ «Альтком» і ТОВ «Ростдорстрой» через неточності в тендерній документації, – пише видання. – «Полтавабудцентр», тендерні пропозиції якої обласні САДи відхиляють через відсутність техніки, заводів з виробництва асфальтобетону і досвіду роботи, систематично подає скарги в АМКУ і вже заблокувала проведення торгів у дорожньо-будівельній галузі на суму понад 10 млрд. грн. Компанія входить в ТОП скаржників АМКУ.

Автори публікації нагадують також, що Амірханян з весни 2017 року в розшуці за нанесення тілесних ушкоджень голові «Укравтодору» Андрію Батищеву, а у квітні 2019 року власник «Полтавабудценнтру» з озброєними тітушками спробував захопити приміщення Служби автомобільних доріг в Одеській області.

Араік Амірханян. Фото - oligarh.media
Араік Амірханян. Фото – oligarh.media

– Ряд обласних служб автодоріг припинили співпрацю з компанією Амірханяна. Так, від послуг “Полтавабудцентра” відмовилися на Буковині через критичного порушення будстандартів при ремонті. Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резниченко називав Араїка Амірханяна «шахраєм», – пише «Апостроф».

Раніше Весь Кіровоград повідомляв, що тендер на ремонт миколаївської траси не поділили «протеже» Насірова, Шевченка, Колеснікова та Труханова.

MIXADV

цікаве