Дивовижні технології та винаходи

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Німецький цирк замінив номери з тваринами на шоу реалістичних голограм

Німецький цирк замінив номери з тваринами на шоу реалістичних голограм

Німецький цирк «Circus Roncalli» відмовився від практики використання дресованих тварин у своїх виступах. Замість них тепер використовуються голограми слонів, тигрів та іншої екзотичної живності. Це й відгук на звернення зоозахисників та шанс урізноманітнити вистави, додавши в них неможливі перш номера.

Для виведення тривимірних голограм використовується круговий екран на арені та проектори компанії Optoma. Цирк «Circus Roncalli» почав використовувати голограми з кінця минулого року та на сьогодні його фахівці вже розробили повноцінне шоу. Тут немає таких рамок, як наявність захисного бар'єра в номерах з хижаками, необхідність розділяти виступу різних звірів та навіть дотримуватися правил, закладені природою.

Наприклад, віртуальні коні вибігають з нізвідки та ховаються в нікуди, а для їх утримання не потрібно стаєнь. Голограма слона не просто гранично деталізована, а й збільшена в розмірах, щоб перед глядачами постав неймовірний велетень. До речі, він може робити стійку на задніх ногах, затуляючи собою весь видимий простір. Ніхто з тварин, що виступають, не вередує, не помиляється та не заважає один одному.

 

 

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки