Поділитись:

Чому Саакашвілі може "аукнутися" Зеленському (відео)

Вівторок, 04 червня 2019, 14:00

Політична діяльність Міхеіла Саакашвілі зводиться до того, щоб поливати водою опонентів, відволікаючи таким чином суспільство від справді важливих речей.

Про це під час марафону "Вибори 2019 Парламент" в ефірі каналу Прямий сказав головний редактор ІА "Конкурент" Андрій Лучик.

Міхеіл Саакашвілі, зі слів Андрія Лучика, – це берсерк (берсерк – лютий воїн в скандинаво-германському світі, здатний бездумно руйнувати все на своєму шляху, – К.) української політики  

"Коли він іде в бій, він не розбирає, де свій, а де чужий – дістається всім сторонам. І Володимиру Зеленському, мені здається, теж це з часом може "аукнутися", – вважає головний редактор ІА "Конкурент".

Андрій Лучик зауважив, що повернення українського громадянства Міхеїлу Саакашвілі мало дві причини: з одного боку, очевидно, що був запит в частини суспільства виправити цю ситуацію. З іншого боку, запускається персонаж, який може робити політичні новини.

"Саакашвілі займається політикою тільки в плані поливання один-одного водою. Цей момент можна використати, щоб відволікати суспільство від якихось справді важливих речей", – зазначив журналіст.

Важливим є і той момент, як повернули Саакашвілі громадянство – не було видано новий указ про повернення громадянства, а було скасовано старий. Екс-президент Петро Порошенко застосував одноразовий правозастосовчий акт індивідуальної дії, яким позбавив Саакашвілі громадянства. Для того, щоб повернути йому громадянство, потрібно було видавати новий указ, а не скасовувати старий.

"Мені прикро, що в Адміністрації Президента є багато юристів, а у таких дрібних речах не можуть підказати, як правильно діяти в тій чи іншій ситуації", – зауважив Андрій Лучик.

На думку головного редактора ІА "Конкурент", Міхеіл Саакашвілі вже відіграв свою роль в світовій історії як президент Грузії.

"Він був своєрідним тараном, який домагався змін, ламав систему, але ідеологом був Каха Бендукідзе, який продукував ідеї. Чому так погано ставляться до Саакашвілі зараз в Грузії? Треба розуміти, що непопулярні реформи на те і є непопулярними, але потрібними. Тому що комусь стає тимчасово гірше, але потім загальний тренд іде догори", – пояснив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024
09 лютого 2024
19 січня 2024