Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Наслідки глобального потепління: британське село може зникнути з лиця Землі

Наслідки глобального потепління: британське село може зникнути з лиця Землі

Через 25 років село в Уельсі стане першим населеним пунктом Великобританії, втраченим назавжди. До цього призведуть глобальне потепління і рівень води в океані, що постійно зростає.

Наслідки глобального потепління

Експерти вважають, що Фербурн — село в Західному Уельсі, розташоване на узбережжі затоки Бармут в громаді Артог (Артог — громада в районі Мейріоннідд у Гвінеді, північний Уельс, включає села Фербурн та Фріог), назавжди зникне з лиця землі. Річ у тому, що за прогнозами кліматологів, рівень води може зрости більш, ніж на 90 метрів.

Наслідки глобального потепління: британське село може зникнути з лиця Землі

А тому місцева рада розробляє план переселення всіх 850 жителів протягом наступних 25 років. Глобальний катаклізм призведе до руйнування всіх 400 будинків в селі. Місцеві жителі ж не вірять в прогнози й не хочуть залишати рідну територію.

Рада Гвінеда, яка вперше порушила це питання ще у 2013 році, заявила, що рішення про евакуацію жителів ще не прийнято, але цей варіант розглядається.

Жителі селища всіляко хочуть зберегти село, розробивши план зміцнення берегової лінії західного Уельсу. Експерти ж впевнені, що прогноз затоплення збудеться і селище зникне.

Місцеві жителі не хочуть їхати

Місцевий житель, який прожив в селі 43 роки, розповів про поточну ситуацію: «Зараз неможливо отримати іпотеку. Багато молодих людей хочуть залишитися тут і купити будинки, але не можуть. Банки просто не дають їм грошей».

22-річна дівчина, що має власний магазин, каже: «У нас двоє маленьких дітей. Було б здорово одного разу передати бізнес їм і всією сім'єю залишитися тут. Я прожила в цьому районі все життя, і ніколи не думала, що Фербурн може затопити».

Наслідки глобального потепління: британське село може зникнути з лиця Землі

Деякі жителі всіляко намагаються продати свої будинки через невтішні прогнози, що призвело до серйозного падіння цін на житло. На сьогодні в уряду немає ніяких планів по будь-який компенсації місцевим жителям.

За прогнозами, після 2054 року неможливо буде запобігти повені. Влада Уельсу вже витратили близько 6 мільйонів фунтів стерлінгів на боротьбу з затопленнями за останні чотири роки.

У той час, як деякі експерти заперечують факт глобального потепління, наукові дані не брешуть. Травень 2019 року став найтеплішим за останні десятиліття. Різкий стрибок температури зафіксовано по всій земній кулі.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки