Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

МакДональдз запустив продажу фірмових вуликів McHive для збереження бджіл

МакДональдз запустив продажу фірмових вуликів McHive для збереження бджіл

Шведський підрозділ компанії МакДональдз запустив піар-проект з реалізації «McHive» - бджолиних будиночків, виконаних у стилістиці бренду. Їх поетично називають «найменшими ресторанами МакДональдз у світі» і продають усім охочим разом з бджолами за символічними цінами. Справа не в прибутку, а в рекламі з соціальним підтекстом — людству давно пора зайнятися проблемою вимирання бджіл не на словах, а на ділі.

Перший McHive був створений за ідеєю Христини Ріхтер, що управляє ресторанами МакДональдз у південній Швеції. Вона успішно розвинула концепцію «міських пасік», розмістивши кілька вуликів на даху ресторанів мережі. Також, на території перед ними, типові газони з підстриженою травою замінили на галявини з медоносних квітів та трав, щоб бджоли могли «працювати» у звичних умовах.

МакДональдз запустив продажу фірмових вуликів McHive для збереження бджіл

Ідея прижилася, і тепер нові McHive ставлять в інших ресторанах МакДональдз, де клімат дозволяє займатися бджільництвом. Також, вулики продають клієнтам. Вони не призначені для промислового видобутку меду, але сконструйовані для комфортного проживання бджіл — тут є і просторі проходи, і вузькі осередки, і полички для комах, що відпочивають.

Вимирання бджіл та інших комах-запилювачів є задокументованим фактом та загрожує стати масштабною планетарною катастрофою. Виною тому, у 90% випадків, діяльність людини, яка в XX столітті дуже завзято взявся перекроювати навколишній світ під свої інтереси. На жаль, для багатьох це маловідомі речі — а тому вкрай важливо привернути увагу якомога більшої кількості людей до того, що відбувається з бджолами.

 

 

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки