Новини

Петиція за відставку президента набрала 25 тисяч голосів: у Зеленського є три місяці на її розгляд

Петиція за відставку президента набрала 25 тисяч голосів: у Зеленського є три місяці на її розгляд

Електронна петиція “За відставку президента Володимира Зеленського” за неповні дві доби набрала 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду главою держави.

Петиція була зареєстрована 22 травня.

Наразі зверення підтримали вже понад 27 тисяч осіб.

“Ваша особа зовсім не об’єднує більшість українців. Ви консолідували протест, не даючи конкретних обіцянок і політичних орієнтирів, однак тепер, після обрання і інавгурації, ви не можете не мати конкретного шляху. І перші ж ваші заяви та дії розчаровують ваших виборців, розбивають цю тимчасову ситуативну народну консолідацію”, – йдеться в тексті петиції.

“Складається неприпустима ситуація, коли “слуга народу” не має моральних зобов’язань перед своїм народом, сформованих у передвиборчому процесі. Тому ми, народ України, вимагаємо вашої негайної відставки”, – зазначає автор звернення Максим Безрук.

Як зазначається на сайті президента, електронна петиція, адресована Президентові України, розглядається за умови збору на її підтримку не менш як 25 тисяч підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється у розділі електронних петицій на сторінці “На розгляді” не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на її підтримку.

Розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів від дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Про підтримку або не підтримку електронної петиції, адресованої Президентові України, публічно оголошується Президентом України на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється у розділі електронних петицій на сторінці «З відповідями», а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції.

У відповіді на електронну петицію повідомляється про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням.
У разі визнання за доцільне викладені в електронній петиції пропозиції можуть бути реалізовані Президентом України шляхом прийняття з питань, віднесених до його компетенції, відповідного рішення. Главою держави за результатами розгляду електронної петиції можуть розглядатися та вноситися в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроекти, спрямовані на вирішення порушених у петиції питань.

Лише за першу добу петицію підписали вже більше семи тисяч українців.

22 травня, Верховна Рада відмовилася розглядати законопроект Зеленського про вибори.

Читайте також: Закриті списки, голосування заробітчан та округи під нацменшини: основні пропозиції Зеленського у проекті закону про вибори

20 травня президент України Володимир Зеленський під час свого звернення до народу у парламенті заявив, що розпускає Верховну Раду VIII скликання. Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що рішення президента України Володимира Зеленського про розпуск парламенту буде оскаржене в Конституційному суді.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський призначив Андрія Богдана главою Адміністрації президента України.

Також Володимир Зеленський призначив заступниками глави АП свою каманду сценаристів та кіношників.

Читайте також: ІДІТЬ У ДУПУ: ФЛЕШМОБ, ЩО ПОВЕРТАЄТЬСЯ ДО ЗЕЛЕНСЬКОГО БУМЕРАНГОМ

Нагадаємо, п’ятий президент України Петро Порошенко порадив команді діючого глави держави Володимира Зеленського якнайшвидше розвіяти чутки про капітуляцію перед Росією.

Раніше глава Адміністрації президента Андрій Богдан заявив, що кінцевий результат переговорів з Росією може бути винесено на референдум.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

ТЕМА: