Реванш іде вже не днями, а годинами

Тарас Чорновіл

Реванш, звісно, іде вже не днями, а годинами.

Одні проштовхували, інші проголосували, ще інші підіграли чи вирішили стерпіти…

Не встигаю навіть усього відстежувати.

З останніх нюансів. Незаконна зміна Начальника Генштабу відбулася не просто в найшвидші терміни – в Кремлі ж дуже попросили. А ще й у дуже показову мить, коли чинний до того моментут головнокомандувач перебував на важливому для нас засіданні в НАТО. Прибув як повноважний представник і раптом без попередження взнав від організаторів зустрічі, а не від нашого Гідранта Конституції, що він уже жодної країни не представляє. Взагалі-то, це свідома диверсія проти безпеки своєї країни.


ГО Справа Громад

Спочатку вони зламали країні мозок, хакнувши вибори.
Ми мовчали: програш значить програш – демократія.

Потім на інавгурації сказали, що треба просто припинити стріляти.
Ми мовчали – хто ж змусить армію капітулювати?

Потім вони порушили закон і розпустили парламент.
Ми мовчали – депутати не сильно пручалися – вибори так вибори.

Зараз вони назвали капітуляцію миром, привели на Банкову гумористів, захотіли референдум по замиренню з Росією, перевели суди в режим «що бажаєте?»…

За дві доби шостий президент країни показав – йому закон ніщо. Він має свою мету, все інше йому нецікаве. І це лише початок.

Якщо небайдужі громадяни, представники нових і старих політичних сил, активісти, волонтери, ветерани російсько-української війни будуть спостерігати та чекати «а що далі», одного разу ми прокинемося у пограбованій країні без натяку на незалежність. Курс на це нові мешканці Банкової вже взяли. Їм потрібен ручний парламент, щоб досягнути мети.

Багато хто хотів виборами покарати стару політичну систему за криворукість. Схоже, із водою вихлюпнули немовля.

Українці вже втрачали у чварах державність. Це вже було рівно 100 років тому. Ми хочемо повторення? Чи зможемо з останніх сил відвернути потяг, який на повній швидкості летить до прірви?

Якщо ми почнемо взаємопоборювати один одного на сумнівних виборах до Ради – програємо.
Якщо ми будемо виходити на акції для захисту люстрації чи декомунізації в кількості 20 людей – програємо.
Якщо не об’єднаються усі, кому дорога державність, – програємо.

Досить колоти очі один одному гріхами й помилками! Хто тут ідеальний і безгрішний? Кидай свій камінь! Просто знай, що від цього виграють лише вороги.
Усі ПРОУКРАЇНСЬКІ сили мають сісти та домовитися, як вони РАЗОМ будуть захищати здобутки 5 років. Захищати від нападок через суди, від атак сучасних тітушок на вулицях, від сваволі, зухвалого невігластва і безкарності олігархічних реваншистів та їхнього проекту на Банковій.

Зараз або більше ніколи. Щоб не довелося червоніти перед дітьми за втрачену державу.

Закликаємо парламент припинити сварки та ухвалити життєво необхідні законопроекти.
Закликаємо суддів діяти виключно в межах Конституції та не допустити попрання Основного Закону.
Закликаємо представників силових структур діяти виключно в межах закону та не допустити попрання громадянських свобод.
Закликаємо прихильників та всіх небайдужих приєднуватись до законних акцій протесту проти спроби конституційного перевороту та узурпації влади!

Res_Publica у небезпеці.
Захистити її – НАША СПІЛЬНА СПРАВА.


Mason Lemberg

Трохи про зовнішню картинку:

  • На інавгурацію ніхто з ключових партнерів не приїхав.
  • В Україну масово повертаються заробітчани. Не ті хто х*ячать в Польщі та Італії, а олігархи та колишнє оточення Янека. Мабуть тому, що хочуть, щоб зеля відрубав їм руки.
  • Кредитів МВФ не буде. Ідіоти хочуть погашати заборгованість за рахунок резервів. А звідки взялися резерви, якщо влада крала?
  • Вчора в ООН ледь не підтримали рішення росії щодо мовного закону.
  • Повертають рф в ПАРЄ.
  • Заходу пофіг на те, що Зеля порушує Конституцію. Ось нарешті пророцтво Леща збулося.
  • США говорить про ворогів США в оточення зелі.
  • Путін не нападає. Вгадайте чому? А нафіг йому додатковий гемор, якщо все й так пливе в його руки?

Сергей Марченко

Ну что, еб*нашки? Вы же не обижаетесь на еб*нашек? Правильно. На правду нельзя обижаться.

Договорняк, неконституционный роспуск Рады, люстрированный глава АП.
Возвращение Портнова. Возвращение Хорошковского с российскими партнерами в СБУ.
Неоднозначний Хомчак вместо Муженка.

И это только первые два дня у власти. Что дальше?

Большинство в Раде с Юлей или регионалами.
Дефолт, который Коломойский считает не страшным.
Федерализация Донбасса.
Отмена языкового закона.
А ближе к зиме окажется, что Украине опять никак не перезимовать без российского газа.

Очень хочу ошибиться, но, боюсь, нифига не ошибаюсь.

Сейчас ваши спикеры, которые не делают в каждом слове трех ошибок, как вы, наперебой оправдывают этот лютый треш тем, что у Порошенко тоже были сомнительные кадровые решения. Но у Порошенко был результат. И этот результат – не дефолт и газовая кабала, а, кагбе, совсем наоборот! Но результат вам не нужен. Вам нужны были путинские хоть камни с неба, только бы не Порошенко.

К сожалению, пока оправдываются все негативные сценарии смены власти, озвученные перед выборами: крен в сторону России, правовой нигилизм, оголтелый популизм, укрепление власти олигархов и реванш регионалов. Президент Коломойский – это не замена режима Порошенко, а реставрация режима Януковича. Только более хитрого, циничного и лживого, чем убогий енакиевский завгар. И теперь 25% снова придется разгребать ваш шит, зайчики.


Олена Монова

Новые лица такие же новые, как любимые бабушкины панталоны. Которые она не выбрасывает из ностальгических соображений, а еще потому, что удобные — фланелька мягкая, хоть и выцвела на писечке от времени и частых застирываний.

Ну а то, что в советниках и помощниках президента кварталовцы — это вишенка на тортик.

ВСЯ ВЛАСТЬ СВАТАМ!!!

Инфографика © Vasyl Skorobohach

 

* * *

Не люблю слово “очевидно”, но все-таки.

Очевидно, что Узеленского Богдан поставлен озвучивать все то, что никто другой озвучить не может в силу определенных причин. А этому все равно, он и так уже зашкваренный. У Валодзи из Кремля для этого есть любимый и талантливый шут Жирик, у Валодзи из Киева будет Богдан. Он, конечно, не фрик, однако работа на Азарова в анамнезе и на Беню в настоящее время позволяет ему 3,14деть невозбранно то, что другой никогда не скажет.

Это такой тестер, которым будут проверять, как далеко и глубоко можно пенетрироваться. Аккуратно на полшишечки всего или резко с размаху и на всю длину. Однако, похоже, что аккуратно и на полшишечки они не умеют. Или не хотят ждать и осторожничать: слишком велик азарт, нагуляны аппетиты, плюс еще жажда мести затмевает здравый смысл. Отсюда и закидоны про референдум по России.

Но это хорошо, что так резко начали. Ведь мы охренели гораздо меньше тех, кто голосовал “кто угодно, лишь бы не Порох”. Я говорю не о вате, а о тех проукраинских избирателях, которые жаждали смены власти больше, чем воды попить в жару. Потому что мы к такому готовились, а они — нет.

Теперь наша задача перестать уже охреневать і бідкатися и начать ловить сачком тех, других. Ловить, дать сначала подзатыльник (легкий и не лопатой, нам контуженые не нужны, а им и так сейчас нелегко), потом вытереть им шмаркли и слюни, потрепать по холке, заглянуть в глаза зареванные и спросить:
— Шо, страшно тебе? А ты не ссы. Я тебе расскажу, что надо делать. Садись, записывай.


Helgi Sharp

Так простіше:

  • Вчора Меркель та Макрон обговорили з Путіним Україну. Обговорили БЕЗ України – Зеленського на цю розмову навіть не запросили.
  • Призначений з порушенням Закону про люстрацію новий глава АП висловив намір винести на референдум питання “миру” із запорєбріком – читай: умов капітуляції та федералізації.
  • З сайту президента зник указ про призначення заступником керівника АП єдиної фахової людини – Олени Зеркаль.
  • Зе подав законопроект, який передбачає ЗАКРИТІ партійні списки – здрастуй, Квартал-95 у Раді!
  • Бесхребетна ВР майже не смикнулась у своєму віктімному бажанні бути згвалтованою – легенькі попискування у фейсбуці до уваги не беру.
  • Про “карколомні” призначення та повернення до України всякої шушери повторюватись не буду.

Це добре, що всі обличчя відкрились одразу. Не для нас – для тієї НЕватної частки з 73%, яка голосувала по приколу чи аби-не-Порошенко. Зранку два сусіда-собачника, з якими гуляю, і яких не зміг переконати, що Зе – то треш, сказали, що на парламентських хрєн йому.

Ігор Валерійович & Со. традиційно пішли по бєспрєдєлу, але їх помилка у тому, що одразу почали ламати через коліно не систему, а гідність частини виборців. Тієї частини, яка б перенесла тимчасове погіршення власного добробуту, але ніколи не пробачить тим, хто паплюжить її гідність.

Наразі прогнозів давати не буду (раніше робив це з огляду на перспективу життя у правовій державі), але залишаюсь невгамовним оптимістом – ще одне щеплення, так ще одне.

* * *

Злой…

Белецкому, Мустафе и ещё ряду яростных борцов с “режимом Порошенко” резко разонравился президент ЗЕ – мол, быстрее всех предшественников рассовывает по тёплым местам своих кумовьёв и подельников. А ещё успел с десяток раз нарушить закон и “кинул” всех с открытыми списками.

Так что, нацжёны не под теми дверями митинговали, а все эти найемы-сирожи думали, что Беня их будет в темечко целовать, как Володя лысого на инаугурации?

Вы лохи. Тупые, жадные, близорукие лохи. Готовые ср@ть на закон – главное, “конец эпохи бедности” не за горами!

Страна развивалась. Не стремительно, но надёжно и предсказуемо. Вы же предпочли жрать дерьмо из Г+Г, который периодически бросал вам кости, где правды было от силы 10%.

Думаете, сейчас посадят ахметовых-медведчуков, понизят тарифы, сократят налоги, победят коррупцию и закончат войну? Хрен. Пришёл новый хозяин – циничный и беспредельный. У него совершенно другие цели. И я даже не знаю, на какой должности он держит в своих схемах Владимира Александровича – думаю, не на самой высокой.

Надолго ли это? Думаю, нет. Слишком наглое и хамское начало – такие долго наверху не держатся. Политики, финансисты, предприниматели и думающий социум постепенно отходят – кто от шока, кто от иллюзий – и начинают перегруппировываться.

Как будет дальше, моих прогнозов пока не спрашивайте – ситуация меняется даже не ежедневно, а ежечасно. Но уже вижу злость. Злость и желание что-то делать. Вопреки инертной массе, до которой смысл этого развода дойдёт в последнюю очередь.

Если по существу сказать нечего, лучше промолчите. С комментами “я у розпачі”, “мене трясе” etc. идите в лес. Оставайтесь те, кто уверен в себе и в том, что справимся. Поборемо.

Автор