Нас знову лякають колективним ахметовим

Филипп Духлий

Війна почалась в 2014 році не тільки на фронті, але й в медіапросторі, який був вщент забитий фейками та маніпуляціями. Пройшло п’ять років. Нічого не змінилось. Керівник одного з найбільших сайтів новин постить брехню та маніпуляцію про Порошенка та монополію Ахметова, при тому, що достатньо подивитись в таблицю в Вікіпедії аби зрозуміти це.

Це той самий Шуклінов, який обіцяв вести репортаж з публічного повішання порохоботів. Медіаб*яді як вони є.

Та сама була історія з Роттердам+, який в реальності ніяким чином не впливає на ціноутворення для населення, а просто був невигідним певній олігархічній групі, тому і був атакований.

Так само зараз компанії та персони, під впливом яких знаходиться новообраний Президент, атакують запуск нового ринку електроенергії, не дивлячись на підтримку його з боку ЄС, США та ключових гравців ринку. За попередніми оцінками, новий ринок не викличе збільшення ціни для населення. Дискусія ведеться не на рівні користі для держави та наведення порядку, а нас знов лякають колективним ахметовим.

Сьогодні з заявою виступив вже представник Енергоатому, заявивши, що вони готові підтримувати вартість електроенергії для населення на поточному рівні і дуже розраховують на нові правила, які дозволять отримати ринкові ціни, платоспроможних споживачів та підвищення платіжної дисципліни, що дозволить профінансувати будівництво нових блоків та сховища відпрацьованого палива. Все це повинно підвищити українську енергетичну незалежність.

Два роки готувалась реформа, аби потім за кілька місяців бути атакованою та похереною “молодою командою”, при тому, що у них самих ніяких рецептів реформи ринку не було і не має.