• Українська
  • Русский

Тим, хто захоплюється Сталіним: РПЦ рознесла “заслуги” вождя СРСР

У Росії церква виступила проти Сталіна

РПЦ висловилася про заслуги Сталіна і його причетності до перемоги над фашизмом. У Російській Православній Церкві заявили, що це перемога народу, а не вождя. Про це заявив в ефірі російського телебачення глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон.

Ті, хто захоплюються Йосипом Сталіним, а таких, згідно з опитуваннями, половина жителів Росії, очевидно, забули про десятки тисяч жертв сталінських репресій, вважають у Російській православній церкві.

“Зовсім недалеко від Москви є Бутовський полігон, куди потрібно з’їздити тим, хто захоплюється Сталіним, хто схиляється перед його фігурою, і подивитися, до яких наслідків привела його політика”, – заявив Іларіон.

Тим, хто захоплюється Сталіним: РПЦ рознесла "заслуги" вождя СРСР

РПЦ про 9 травня – в Росії церква виступила проти Сталіна (фото: Harry Engels/Getty Images)

Глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон назвав неоднозначною особисту роль Сталіна в Другій світовій війні, нагадавши про репресії офіцерського складу Робітничо-селянської Червоної армії в 1930-их роках, що її сильно послабило.

“Тому говорити про те, що перемога Радянського Союзу у Великій Вітчизняній війні – це заслуга Сталіна, ніяк не можна. Я думаю, що це заслуга всього народу, яка була приписана Сталіну через культ особистості”, – додав Іларіон.

Згідно з українським законодавством, в Україні заборонена комуністична ідеологія, а сам Йосип Сталін визнаний відповідальним за геноцид українського народу – Голодомор.

intense_post_subtitle:
intense_post_single_template:
intense_featured_gallery:
intense_featured_image_type:
standard
intense_image_shadow:
null
intense_hover_effect_type:
null
intense_hover_effect:
0
intense_featured_audio_url:
intense_featured_video_type:
intense_featured_color:
Tagged under

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *