Україна ще більше поляризована, ніж Америка. Найбагатші люди контролюють телеканали

Якби телебачення в Україні було незалежним, воно б допомогло сотворити під час виборів базований на фактах дискурс, діалог. Але Порошенко та Зеленський обоє насолоджувались потоком вільного й приємного висвітлення на своїх телеканалах, жоден з яких не гребував експериментами із дезінформацією. Про це пише видання Колумбійського університету Columbia Journalism Review.

В останні роки Україна стала лабораторією для російських експериментів із технологіями дезінформації у цифрових медіа. Але телебачення правило “у брудній виборчій кампанії протягом чотирьох місяців”.

“Українці, як і американці, безуспішно шукали зважені новини, базовані на фактах”, – порівнює видання.

“Україна ще більше поляризована, ніж Америка. Найбагатші люди контролюють телеканали, кожен – зі своїм політичним світоглядом й думає лише про власну вигоду”. Видання також детально пояснює, кому належать провідні канали в Україні.

“Внутрішній дезінформаційний феномен” в Україні виник задовго до того, як свою гібридну війну почала Росія. “Репортери без кордонів назвали цей феномен джинсою – це матеріал, покликаний поліпшити чи створити позитивний імідж партії, політика чи інших осіб, який не позначено як рекламу у зрозумілий для громадськості спосіб”.

“Україну та США захопила одна хвороба – постійна жага та її задоволення через кричущі, сумнівно мотивовані інформаційно-розважальні новини замість ретельно підготовленої інформації, створеної заради суспільного блага”.

MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.