У Польщі евакуювали пасажирів поїзда Київ-Перемишль

У Польщі митники через підозрілу сумку евакуювали 500 пасажирів поїзда Київ - Перемишль.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Rzeszow.Wyborcza.

Митники виявили сумку, однак ніхто з пасажирів не зізнався, кому вона належить. Поїзд обшукали за допомогою прикордонної собаки. На місці працювали вибухотехніки, тому що були побоювання, що в сумці знаходиться вибухівка.

Після вилучення валізи з поїзда, виявилося, що там лежали їжа і дитячі іграшки.

Пасажири скаржаться, що панував хаос: людей півтори години тримали в закритих вагонах. Пізніше оголосили евакуацію перших двох вагонів, а згодом й цілого поїзда. Після цього на запитання, що робити із квитками і доїздом, пасажири не могли отримати чіткої відповіді.

Люди з валізами йшли через рейки. На кордоні біля пункту Шегині - Медика люди сварилися за місця в автобусах і таксі.

«Нам сказали, що ми маємо йти кудись через рейки. Ми прийшли цілим натовпом під супермаркет в Медиці. Не було нікого, хто б нас поінформував про транспорт, або щось інше. Люди стали організовуватися самі: автостопом, таксі та автобусами. Не було ніякого транспорту, який би надали на заміну», - цитує видання пасажира поїзда.

PKP Intercity пояснює, що людей було дуже багато, аби надати заміну.

«500 пасажирів подорожували на поїзді. Через цю кількість не вдалося організувати заміну автобусом. Пасажирам було запропоновано поїздку на поїзді Przemyślanin, який виїхав із Перемишля о 18:36 до Кракова, а наступний Lajkonik із Кракова до Варшави. Пасажири мають можливість подати скаргу», - пояснює Агнешка Сербеньска, представник PKP Intercity.

Раніше в «Укрзалізниці» назвали вартість квитка на поїзд Кошице-Мукачево.

Також нагадаємо, в потязі Чернівці-Київ сталася пожежа.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО