Новини

Росія відмовилась брати участь у слуханнях Міжнародного трибуналу щодо полонених українських моряків

Росія відмовилась брати участь у слуханнях Міжнародного трибуналу щодо полонених українських моряків

Російська Федерація відмовилася брати участь у слуханнях Міжнародного трибуналу щодо українських моряків, які були взяті в полон російськими силовиками в Керченській протоці.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олени Зеркаль у Facebook.

За її словами, Росія не братиме участь у слуханні Міжнародного трибуналу з морського права щодо українських військових кораблів та членів їх екіпажів.

“Цього разу Росія так само повідомила, що не братиме участі в слуханнях щодо тимчасових заходів у справі про імунітет українських військових кораблів та членів їхніх екіпажів у Міжнародному трибуналі з морського права”, – зазначила вона.

Слухання відбудеться у п’ятницю, 10 травня, у німецькому Гамбурзі. Рішення Трибуналу буде ухвалене до кінця травня.

Як підкреслила Зеркаль, послідовна відмова Росії брати участь у слуханнях не зменшує легітимності справи щодо звільнення українських моряків.

“Аргументи сторін – письмові документи і розшифровка виступів – будуть доступними вже під час слухань. Ми будемо доступні для коментарів та пояснень.

І навіть якщо Росія у своїй послідовності буде для своїм споживачів інформації подавати рішення про звільнення українських моряків як велику послугу новообраному президенту України, весь цивілізований світ буде свідомий того, що насправді це ні яка не послуга, а виконання рішення Трибуналу.

Ми не просимо послугу, ми вимагаємо негайного звільнення наших моряків як це передбачає Конвенція ООН з морського права”, – підсумувала заступник міністра.

Нагадаємо, Гаазький трибунал в червні почне слухання позову України про порушення Рф конвенції Оон з морського права.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.