Ринкова вартість компанії Microsoft вперше в історії сягнула одного трильйона доларів.

Вартість компанії зросла після публікації звіту, в якому зафіксовані більші, ніж очікувалося, показники продажів і прибутків.

Таким чином, Microsoft – лише третя компанія у світі, яка змогла подолати позначку в 1 трильйон доларів. Раніше це вдавалося лише Apple і Amazon.

Apple здолала її на початку серпня минулого року, Amazon – у вересні. Втім, вже незабаром вартість обох компаній знову впала.

Впродовж останнього року вартість Microsoft зросла майже на третину, в першу чергу – завдяки успіхам підрозділу, який займається створенням хмарних сервісів і їх продажем іншим компаніям.

Всі останні результати – наслідок впевненого розвитку, який Microsoft демонструє під управлінням генерального виконавчого директора Сатії Наделла.

Стратегія, якій він слідує вже впродовж п’яти років, – зменшити залежність Microsoft від продажів операційної системи Windows.


Аналіз Кріса Фокса, репортера BBC з питань технологій

Можливо, Microsoft і досі найбільше знають завдяки операційній системі Windows, проте більше грошей компанія заробляє з продажів хмарного сервісу Azure і офісного пакету програм Microsoft Office.

Поки понад 50% коштів Apple отримує з продажів iPhone, а Amazon – зі свого онлайн-магазину, Microsoft розкладає яйця по різних кошиках.

У 2018 році операційна системи Windows складала лише 18% від загальної виручки, тоді як Microsoft Office – 25%.

Геймінг-підрозділ Microsoft генерує близько 9% виручки, а планшети Surface – близько 5%.

Ще одне джерело прибутків – пошукова система Bing, дані якої використовують зокрема “розумні” колонки тієї-таки Amazon.

Той факт, що Microsoft вкладається у таку велику кількість ринків, вселяє в інвесторів надію на хороше майбутнє компанії.

ввс

Від admin