Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

Оформлення паспорту стане дорожчим. Уряд змінив ціну паспорту для виїзду за кордон

  • 30.04.2019 13:59
  • Dmytro
паспорт громадянина україни

Український уряд вирішив підвищити ціни на адміністративні послуги з видачі паспортів громадянам України для виїзду за кордон.

Згідно з нещодавно прийнятою постановою Кабміну, з 1 липня вартість оформлення цього документу буде коштувати 352 гривні замість нині діючою ціни в 253 гривні (сама адміністративна послуга без бланку, який додатково коштує 304,32 гривні). За такі гроші чиновники повинні виготовити паспорт протягом 20 робочих днів. Дані ціни розповсюджуються як на послуги з оформлення нового паспорту, у тому числі замість втраченого або викраденого, так і на його обмін.

Якщо громадянину документ потрібен терміново, то ці послуги будуть коштувати більш дорожче. За оформлення паспорту у термін до 3 чи 7 робочих днів потрібно буде сплатити 704 гривні, а не 506 гривні як зараз.

Крім того, змінилася вартість виготовлення внутрішнього паспорта громадянина України у формі ID картки, з яким вже можна виїхати до деяких країни. Якщо нині ця послуга коштує 87 та 174 гривні відповідно за виготовлення у терміни до 20 та 10 робочих днів, то з 1 липня ціни підвищяться до 126 та 252 гривні. У то же час послуга залишається безкоштовною для тих, хто оформлює паспорт громадянина України вперше.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей