«Озеленення»  України

 

Україна несподівано, чи навіть прогнозовано «позеленіла. Три чверті наших співвітчизників обрали головою держави Володимира Зеленського. А от одна чверть опонентів, що голосували у два способи проти мало прогнозовано, але позеленіла від злості. Навіть вчорашні приятелі не очікувано почали віддалятися один від одного. Але є і певне диво, що цим голосуванням та високим відсотком довіри відбулося  вперше об’єднання сходу і заходу країни, не рахуючи певних аномальних плям «не зеленого забарвлення» виборчих настроїв.

Вперше обирали з 39 кандидатів, дві третини з яких стали практично зайвими. А було ще п’ятеро «стратегів», які витративши навіть чимало коштів вирішили зійти з дистанції. Вперше Україна обрала «непрофесійного політика», хоча власній кухні ми ними завжди є. Пропаганда опонентів заздалегідь начепила  на дипломованого юриста ярлик «коміка»(блазня), але і це  не завадило йому більш ніж впевнено перемогти. І ще одна мало ким помічена деталь – серед претендентів на пост керманича держави було два вихідця з Кривого Рогу, але впевнено переміг не екс-регіонал з мовно-сепаратиськими погядами на життя, а український патріот.  Чомусь саме цей момент опоненти Володимира Зеленського вперто заперечували та обливали його московськими помиями. Не допомогло!!!

Далі про деякі гасла. «Ні обіцянок, ні пробачень…» Прийде весна .  Пора садити.». Стосовно останнього гасла, то декого «жахає повернення нібито 1937 року. Тут їх хочеться запитати з цього приводу: « А доки  Україна буде країною неполоханих безкарних злодіїв та злодюжок?» А чому не покарано за пролиту кров на Майдані? Чітка та внятна відповідь є?

Про життя по-новому та паралельний вимір для представників влади з багатіями розмова окрема. Хіба Петро Олексійович ходив на базар та переймався цінами: морква та капуста по 25 гривен за кілограм, цибуля по 35, а сало по 80-120? Різні світи та різні ціни і оцінки під одним українським небом. А чого варте підвищення тарифів без підвищення пенсій та заробітних плат? Це варте голосу за Володимира Зеленського! Нарешті порожні обіцянки та брехня в  Україні стали мати свою ціну, і чи не вперше.

Сьогодні найголовніше, обравши нового президента, не залишити його наодинці з проблемами, а робити зміни разом. Змінити старі обличчя на нові, не перетасовуючи старі кадри, як засмальцьовану колоду краплених карт.

Стосовно «політичних професій» варто згадати ленінські цитати про кухарок в управлінні державою, та те що п’ять років тому до керма України непомітно обрали кондитера. Але солодкого життя по-новому Україна не мала. Володимира Зеленського обрали не жартома «по приколу» , і не через брак солодощів, а через гіркоту брехні його попередника.

«Озеленення»  України на старті.

Анатолій Авдєєв

і

цікаве