Опора Кремля

Николай Ткаченко

Ну от як вам таке? На сайті-інфопомийці, де постійно вкидають дезу по технології 60/40, викладають статтю російського професійного опозиціонера (який в самій рашці грає роль каналізатора протестних настроїв), котрий систематично топить проти української чинної влади (і підтримував саакашвілі), розказує казочку про те, як в Кремлі бояться Зеленського і як в Кремлі роблять усе, щоб підтримати Порошенка. Це все попри те, що за Зеленського топлять по усіх, абсолютно усіх кремлівських пропагандистських ЗМІ, як в РФ так і в Україні. І це попри те, що ці самі ЗМІ клянуть на чім Світ стоїть діючу українську владу.

І цю усю пургу хавають люди навіть із вищою освітою. Досвічені люди. Представники бізнесу та інтелігенції. Хавають, і жодного когнітивного дисонансу в них ця інформація не викликає. Чому?

Бачу найбільш імовірним наступне пояснення: в цих людей настільки велика ідіосинкразія відносно діючої влади, що, завдяки упередженню підтвердження, робить їх нездатними сприймати факти, що суперечать їх картині світу, і при цьому змушує шукати лише ту інформацію, яка б їх картину світу підтверджувала.

Високий рівень інтелектуального розвитку не гарантує наявності розвинених навичок критичного мислення. Такі люди в принципі нездатні себе визнати неправими, визнати свої помилки навіть не перед іншими, а й перед самим собою.

Такі люди не хочуть чи не здатні мислити широко, системно, історично.

Такі люди, готові вірити у казки, чекати на чарівні пілюлі, та не хочуть самі змінюватись і брати на себе відповідальність за своє майбутнє.

А головне – такі люди, є головною опорою ворога, оскільки є легкою мішенню для впровадження потрібного ворогу наративу в масову свідомість українців. А це слугує лише одній меті – знищити Україну як державу та повернути її назад у лоно кривавої Кремлівської імперії.

Автор