У Києві теплотруби обладнають сигналізацією

У Києві теплотруби обладнають сигналізацією

Столична влада планує до нового опалювального сезону замінити близько 130 км тепломереж.

Про це повідомив головний інженер СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Юрій Паливода.

КП «Київтеплоенерго» розпочне масштабну ремонтну програму тепломереж, а саме перекладку розподільчих і магістральних трубопроводів.

Паливода розповів, що ремонтна програма охопить усі райони міста Києва. Найактивніша робота здійснюватиметься на Троєщині, Борщагівці, Оболоні, де комунікації найбільш зношені і кількість аварій дуже висока.

“Цього року для перекладки ми застосуємо нові надійні технології, які допоможуть зменшити тепловтрати, подовжити термін експлуатації мереж і підвищити надійність наданих послуг. Для подачі централізованого опалення будемо використовувати труби з попередньою ізоляцією, гідроізоляцією та аварійною сигналізацією. У майбутньому це значно полегшить пошук пошкоджень на мережі та забезпечить скорочення часу ремонту. А для подачі гарячого водопостачання – гнучкі, легкі та стійкі до перепадів температур і тиску полімерні трубопроводи. Саме завдяки цьому одна бригада із 4 осіб, без використання зварювальної та спецтехніки, забезпечує прокладку до 400 м трубопроводів за зміну. Загалом КП «Київтеплоенерго» планує замінити близько 130 км тепломереж», – зазначив Юрій Паливода.

Зазначається, що за планом потрібно буде замінити близько 130 км тепломереж, а гарантійний термін експлуатації труб складе не менше 30-40 років.

Тим часом, останніми днями в центрі Києва сталося кілька поривів трубопроводів.

На вулиці Діловий порвало трубу з гарячою водою. Потік гарячої води стікав по вулиці від Національного університету фізичного виховання і спорту України. Через аварію на дорозі утворилася величезна яма, на краю якої “завис” автомобіль.

На цьому тижні Мінрегіон відзвітував про 80% обладнання лічильниками тепла.

Спілка власників житла України повідомляла про зростання тарифів на тепло та гарячу воду з 1 травня 2019 року.

Підпишіться на свіжі новини ЖКГ та наші корисні публікації у Facebook

Читайте за тегами:

Вас може зацікавити:

Поширюйте важливу інформацію у: