Першоквітнева крива посмішка України владі

мах

 

 

Сталося так, що влада отримала бумерангом першоквітневу криву посмішку від власного народу, який по-бидляцьки кілька років звала електоратом. А чи усвідомила влада, що  Україні набридла брехня зашморг тарифів та запрограмовані нею злидні? Здається не до кінця… У владному  викривленому дзеркалі все якось відбувається паралельно по-іншому. Вона не вміє жити на мінімалку, рахувати на долоні копійки, відмовляти собі у м’ясі чи якісь екзотиці на столі. Вона отримала шок із  терміном оговтання у три тижні.

А чи звернув хтось увагу на те, що у день тиші всі дивилися «95 квартал» та купували і їли цукерки «Рошен»… Тим самим був жартома порушений опосередковано  Закон України «Про вибори Президента». Скільки в цих речах символізму. А ще такого , що першого квітня перемагає той, кому начепили ярлик «коміка». А насправді це маленький успішний з почуттям гумору українець, яким влада розважається, і не уявляє його побачити в іншій ролі. Але, можливо, прийдеться. У відповідь на жарти цієї людини народ  нарешті насправді теж пожартував з пихатою і самовпевненою владою. І перше квітня стало справжнім! Відвертим, прямим і невідворотним.

На створення якого дива заради перемоги «у відборі переможця» піде нині діючий Президент? Спрацює на «п’ять»? В  п’ять разів знизить тарифи,  в п’ять разів підніме пенсії та мінімальні зарплати? В це диво важко повірити. Навіть за таких умов народ повірить не до кінця, очікуючи за цим черговий зрадницький підвох. Віра і недовіра до влади нарешті матеріалізувалася цього разу в початок мовчазного безкровного цивілізованого майдану, шляхом голосування метровими бюлетенями. Закупити зповна голоси всіх українців неможливо через жадібність грошових мішків при владі.

А хтось в соцмережі наважився на “відважний закид”. Мовляв,  як це 30-відсоткова меншість нав’язує нам “клоуна”? Але насправді то 30-відсоткова більшість, яка  завдала фіско розрізненим купкам по бізнесовим і політичним  інтересам, адже відрив від “переслідувачів” двократний. І цієї правди немає де діти, чи якось приховати. Такі настрої можна здолати лише тотальним тиском та глобальною фальсифікацією у нових збочених формах. Прикрпили ж російськомовний ярлик “колун”. Наступною буде чергова брехня. В цивілізованому світі президентами ставали електрики, драматурги та актори, і при тому ніхто від того не постраждав. А у нас сідали у президентське крісло партноменклатурники, бухгалтер і  кримінальний професор-завгар. Але про це не волали на кожному розі.

Анатолій Авдєєв

і