Спеціальні потреби

Українці – на першому місці в світі за недовірою до власного уряду, - Gallup


Голосування в Києві, 2015 рік
Голосування в Києві, 2015 рік

Українці мають найбільшу в світі недовіру до свого уряду. Про це пише служба соціологічних досліджень та аналітики Gallup.

Хто б не виграв на прийдешніх виборах, матиме справу з суспільством, в якому глибоко вкорінена недовіра до влади та багатьох державних установ, адже практично всі українці скептично налаштовані до влади і вважають її корумпованою, робить висновок Gallup

Лише 9% мешканців України довіряють урядові країни – це найнижчий показник у світі. Така низька довіра тримається вже другий рік поспіль.

Це менше, ніж середнє (медіана) для колишніх республік Радянського Союзу – 48%, а також менше за середній показник у світі, який складав 56% у 2018 році.

Високий рівень недовіри до влади впливає і на показники довіри до чесності виборів. Лише 12% дорослих в Україні в 2018 році говорили про свою довіру до чесності проведення виборів, що менше, порівняно з 26% тих, хто довіряли виборчій системі в 2014 році. Також практично всі українці (91%) вважають корупцію поширеною в уряді, наголошують дослідники.

Дивіться також: Cкільки платили Голлівудські зірки, аби влаштувати своїх дітей у престижні університети. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG