Завербований Росією харків'янин заклав вибухівку у метро – СБУ

П'ятниця, 22 березня 2019, 10:42
Завербований Росією харків'янин заклав вибухівку у метро – СБУ

У Службі безпеки України заявили, що російські спецслужби намагались влаштувати теракт у харківському метрополітені.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що спецслужби РФ завербували мешканця Харкова для організації та здійснення теракту на одній із станцій метро.

"За задумом кураторів вибух мав призвести до численних людських жертв та дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні напередодні президентських виборів", - йдеться у повідомленні.

 
фото СБУ

За даними СБУ, представники спецслужб РФ передали виконавцю вибуховий пристрій потужністю шістсот грамів тротилу, який приводився у дію телефонним дзвінком.

 
фото СБУ

"Вони також надали інструкції щодо проведення підготовчих заходів із вчинення теракту та виплатили п’ятнадцять тисяч доларів США за виконання злочину. Встановлено, що вже у Харкові зловмисник придбав цвяхи, шурупи, болти й гайки, якими планував начинити вибуховий пристрій для підсилення його вражаючої дії та збільшення кількості постраждалих", - розповіли у відомстві.

 
фото СБУ

Повідомляється, що під час проведення спецоперації оперативники СБУ завчасно вилучили зі схованки підривника справжній вибуховий пристрій та замінили його на "муляж".

Зазначається, що після встановлення на станції метро "Індустріальна" вибухового пристрою під час масового скупчення людей, зловмисник був затриманий. Йому повідомлено про підозру в скоєнні терористичного акту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування