MENU

Gallup: В Україні найнижчий у світі рівень довіри до влади – 9%

2874 1

Вашингтон – напередодні президентських виборів 31 березня українці йдуть на дільниці з більш–меншою вірою у свою владу, ніж будь-який інший електорат у світі. Тільки 9% жителів довіряють владі своєї країни, найнижчий рівень довіри у світі вже другий рік поспіль. Це набагато нижче регіонального показнику для колишніх радянських держав (48%), а також у середньому по світу (56%) у 2018 році.

Протягом останнього десятиліття у українців маже не було такої довіри. Попередник чинного Президента Петра Порошенка Віктор Янукович був причетний до численних скандалів і змушений був втікти після ЄвроМайдану в 2014 році. Під час його президентства довіра до національного уряду не перевищувала 24%.

Читайте також: Голос Америки: Лидер, который нужен Украине после выборов 31 марта

На початку президентства Порошенка з'явилися ознаки того, що тодішній новий президент почав відновлювати хитку довіру українців до їхнього керівництва – 24% довіряли своїй владі, а 48% схвалювали роботу Порошенка. Проте ці надії швидко зникли, оскільки багато українців побачили, що влада не в змозі реалізувати вимоги протестувальників Євромайдану.  З 2015 року довіра не перевищувала 14%.

Українці втрачають довіру щодо чесності виборів

Нинішній рівень недовіри поширюється і на інші органи влади, в тому числі і на відповідальні за проведення виборів 31 березня. Тільки 12% дорослих в Україні у 2018 році сказали, що вони впевнені в чесності виборів, що демонструє падіння рівня довіри. У 2014 році ця цифра становила 26%. Таке падіння свідчить про зростаюче недовіру до виборчої системи в країні.

Читайте також: Президент за 1000 гривень

Наступний лідер України буде змушений протистояти цій глибокій недовірі.

Ще більше занепокоєння викликає те, що посадовці в Україні попередили, що російські хакери збільшили свої напади в останні дні, зокрема на окремі виборчі дільниці та Центральну виборчу комісію.

Майже всі українці бачать широко розповсюджену корупцію у владі

Недовіра до влади ще більше підсилюється в наслідок широко розповсюдженої корупції, якою, як вважає  більшість українців (91%) заплямована їхня влада. Серед інших звинувачень, причетність Порошенка  до скандалу, пов'язаного з продажем російських запчастин українській оборонній промисловості за завищеними цінами. Цим скористалася одна з його суперників на майбутніх виборах, колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, а також члени парламенту, які розпочали проти нього процедуру імпічменту.

Читайте також: Матрица украинских выборов

За часів правління Порошенка лунало багато різні звинувачень у корупції, включаючи кілька випадків, коли його компанія з'явилася в сумнозвісних "панамських паперах", що демонстрували ухилення від сплати податків у всьому світі. Хоча таке розчарування через корупцію стало особливо помітним цього року, протягом останнього десятиліття в країні зберігається високий рівень недовіри місцевих та національних органів влади. До бізнесу в країні відносяться з подібною підозрою, оскільки 82% дорослих в Україні стверджують, що корупція там також широко розповсюджена.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Оригінал на GALLUP, Зак БІКУС

Переклад – UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини