Політика

Прем’єрство Тимошенко привело до економічного краху — Палій

Прем’єрство Тимошенко привело до економічного краху — Палій

Співпраця лідерки “Батьківщини” Юлії Тимошенко під час прем’єрства з олігархом Ігорем Коломойський призвела до економічного падіння України. 

Таку думку в ефірі ток-шоу “Ехо України” висловив політолог Олександр Палій.

“Тимошенко підписала спеціальні умови для діяльності такої української компанії, як “Укрнафта”, яка видобуває практично всю нафту в країні. І вона, залишивши формально в державній власності, управління її передала повністю Коломойському. І Коломойський висмоктував з України щороку 2-3 мільярди доларів. І це закінчилось лише при президенті Порошенку, при якому ця ситуація була кардинально змінена. Було завдано колосальної шкоди українській економіці. І ця ситуація була виправлена у 2016 році”, – заявив Палій.

За його словами результатом олігархічної політики Тимошенко стало друге найглибше у світі падіння економіки у 2009 році.

“За даними МВФ, ніде у світі, крім однієї країни, такого глибокого падіння не було. 192-е місце зі 193-х. Це – результат цього олігархічного грабунку. І це абсолютно підтверджені дані. До чого ми привели? Роздали цю “Юліну тисячу” – скакнула гривня майже вдвічі. Це був тотальний визиск з країни. І ми прийшли в результаті з набраними боргами, які при уряді Тимошенко були збільшені на 24,6 мільярда долари, наросли. І зараз вони висять над Україною величезним, колосальним тягарем. Тому що весь цей банкет олігархічний відбувався коштом майбутніх поколінь”, – підкреслив Палій.

За словами політолога, у записах розмов Тимошенко з олігархом Ігорем Коломойським є три цікаві речі.

“Перша річ – що вона допоможе, буде сприяти, щоб з нього були зняті ті проблеми, які є в Коломойського. Які в нього проблеми? В нього проблеми в Україні – що він вивіз з України понад 150 мільярдів гривень. В нього проблеми в Лондонському суді – що висить над ним 2 мільярди тягар. І в нього проблеми з американським ФБР – що він якогось американця десь там на кількасот мільйонів нагрів.
В результаті фактично Тимошенко обіцяє йому за цю підтримку, яка зараз, потім віддячити таким лобізмом… Звичайно, все це почули. “Я вам допоможу”, “ви будете нормально працювати” і так далі, і так далі, і “насолоджуватись життям”, – зазначив Палій.

Раніше у мережу злили приватну телефонну розмову, на записі чутно голоси лідерки “Батьківщини” Юлії Тимошенко та олігарха Ігоря Коломойського. Судячи з діалогу, Тимошенко вітає Коломойського із днем народження.

Як раніше заявив письменник-документаліст, мистецтвознавець, політолог Богдан Горинь, олігарх Ігор Коломойський за підтримки Кремля просуває двох кандидатів у президенти, які обіцяли повернути йому ПриватБанк – Володимира Зеленського та Юлію Тимошенко.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.