Поділитись:

Таке собі ощасливлення: команда ЗЕ схибила з підрахунками, – Фурса

Четвер, 14 березня 2019, 23:26
Таке собі ощасливлення: команда ЗЕ схибила з підрахунками, – Фурса

В одному з відео на YouTube Володимир Зеленський розглядав реальність заробітної плати для вчителів 4 тисячі доларів на місяць. Однак, необхідна сума дещо різниться від заявленої.

Своє обурення ситуацією та підрахунками описав на сторінці в Facebook Сергій Фурса – спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital.

Надалі цитуємо допис:

"Команда ЗЕ з початку ощасливила всіх, що знайшла чудовий спосіб збільшити зарплати вчителям до 4 тисяч доларів. Потім швидко вибачилася, мовляв експерти помилилися і такого способу нема, але якщо вірити, то все можливо.

І проблема тут не в популізмі, хоча це приклад дикого популізму. Проблема в критичному мисленні та його відсутності в кандидата.

Йому кажуть, що потрібно всього 200 мільйонів доларів на рік, щоб зробити щасливими всіх вчителів країни й він радісно киває. Хоча в його голові повинні були проявитися питання "як так" і "чому так мало". Навіть до того моменту, коли він візьме у руки калькулятор і почне рахувати. А рахувати там є що. Цифри неймовірні й спростувати їх легко. Тому що 200 мільйонів доларів на рік та 2 мільярди доларів на місяць – зовсім різні цифри.

Але він цього не робить. Для його голови нема ніяких проблем з тим, що "всього 200 мільйонів доларів" і "всім буде щастя". І це головна проблема. Більша, навіть від Коломойського. Кандидат взагалі нічого не розуміє. І радісно киває. Він взагалі не уявляє масштаб, порядок цифр. У нього нема логічних і простих зв'язків в голові. Калькулятор можна знайти, але розуміння в голові не з'явиться. А це означає, що в цю голову можна вкласти все, що завгодно. І він буде кивати. І не буде обтяжувати себе перевіркою. Або навіть спробою зрозуміти. Тому що відразу все зрозуміти неможливо. В університеті на лекції вважається, що якщо студенту дають понад 30% нової інформації, він її не засвоїть. Наші голови не такі хороші. А в цій голові нема нічого, зв'язаного з державним управлінням. Зовсім нічого. І кейс з вчителями це доводить.

А потім прийде Коломойський і скаже, що .... Та все, що завгодно скаже. І наш герой кивне. Адже він не буде заглиблюватися. Ніколи. А потім ми будемо за це платити. І не зарплату вчителям.

Людина не може знати всього. Але вона повинна володіти базою. Ґрунтом, на якому може прорости хоча б щось. Чорноземом. Але на піску нічого не росте. І на тирсі теж.

І коли тобі байдуже, коли ти ніколи не брав участь в суспільному житті, коли тебе цікавила тільки зовнішня політика, адже там зручно жартувати з політиків, то ти не можеш взяти й усе вивчити за декілька місяців. Паралельно ще знімаючи серіал. Ти нічого не розумієш. І ти ховаєшся від журналістів саме через це. А твої політтехнологи вигадують нісенітниці, на кшталт порівняння і нацкорпуса, і Порошенка, і журналістів, і Зеленського. Але все це тільки квола спроба виправдатися і захистити пустоту. Пустоту, яка проявляє себе в "4 тисячі доларів кожному вчителю".

У крайньому разі, тобі могли б допомогти цінності. Хоча б для вибору людей поруч. Але і тут ти ніколи не бува сильним. Ніколи не показував, що твої цінності відповідають не цінностям "малороса", а цінностям українця, який йде в Європу. Адже з такими цінностями не жартують про Майдан і ебонітові палички, а виходять на Майдан. Але кандидат не виходив. Кандидат жартував. І паралельно збирав скнарську колекцію дорогих годинників. А значить і тут нам нема чого чекати хорошого.

Але вірити можна. Віра це добре. Біда тільки в тому, що поруч з вірою завжди відсутнє критичне мислення. А воно нам дуже потрібне."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У другий тур проходять Зеленський і Порошенко, – дослідження

Надрукувати
мітки:
коментарів