$39.47 €42.18
menu closed
menu open
weather +12 Київ

У Черкасах відбулися зіткнення між Нацкорпусом і поліцією. Активісти намагалися зустрітися з Порошенком

У Черкасах відбулися зіткнення між Нацкорпусом і поліцією. Активісти намагалися зустрітися з Порошенком Бійка сталася після виступу Порошенка
Фото: procherk.info

Під час бійки на площі біля Будинку культури "Дружба народів" після виступу президента Петра Порошенка було травмовано начальника поліції Черкаської області Валерія Лютого.

9 березня в Черкасах відбулися зіткнення між представниками партії "Національний корпус" і поліцією, коли активісти намагалися зустрітися з президентом Петром Порошенком. Прямий ефір з акції протесту транслювали на сторінці партії у Facebook.

Активісти повідомляли у Facebook, що їдуть до президента, щоб дістати чітку відповідь, коли "посадять мародерів-свинарчуків, які грабують країну".

"Президент від нас не втече. Ми змусимо його піти на діалог із народом", – ідеться в заяві "Нацкорпусу".

Протестувальники побігли до сцени на площі біля Будинку культури "Дружба народів" після виступу Порошенка. Правоохоронці відтіснили їх, зав'язалася бійка, під час якої розпилили сльозогінний газ.

Активісти палили фаєри і кричали "Свинарчука – за ґрати" (колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони України Олег Гладковський до 2014 року був Свинарчуком, поки не взяв прізвища матері).

Кортеж автомобілів залишив площу під час бійки.

Місцеве видання "Прочерк" повідомляє, що в бійці було травмовано начальника обласної поліції Валерія Лютого.

Удень 9 березня біля Адміністрації Президента відбулися зіткнення між правоохоронцями та учасниками акції націоналістичних організацій, які вимагали заарештувати Олега Гладковського і його сина.

25 лютого 2019 року програма "Наші гроші" опублікувала перші дві частини розслідування про розкрадання в оборонному секторі України. За даними журналістів, фігуранти схеми заробили щонайменше 250 млн грн під час війни на Донбасі. Журналісти стверджують, що учасники групи за допомогою фірм-прокладок скуповували контрабандою вживані запчастини до військової техніки в Росії й у два – чотири рази дорожче перепродували їх заводам "Укроборонпрому". Такою прокладкою був, зокрема, завод "Кузня на Рибальському", який до 2018 року належав президентові України Петру Порошенку.

Згідно з розслідуванням, у схемі брали участь, зокрема, нинішній глава "Укроборонпрому" Павло Букін, Олег Гладковський, його син Ігор.

4 березня Порошенко підписав указ про звільнення Гладковського.